14.8 C
București
duminică, 13 iunie 2021

O legendă a muzicii a murit de Covid. Se afla în închisoare pentru crimă

O legendă a muzicii a murit de Covid. Phil Spector, care a produs albumul „Le it Be” al formaţiei The Beatles, a murit la vârsta de 81 de ani în timp ce ispăşea o pedeapsă pentru crimă, anunţă BBC.

Moartea producătorului a fost confirmată de Departamentul pentru Corecţie şi Reabilitare din California. „Phillip Spector, deţinutul Facilităţii de Sănătate din California, a fost declarat decedat din cauze naturale sâmbătă, 16 ianuarie 2021, la un spital din exterior. Cauza oficială a decesului va fi stabilită de medicul legist”, au transmis autorităţile.

Spector a fost închis pe viaţă pentru că a împuşcat-o pe actriţa Lana Clarkson. Ar fi murit în spital din cauza unor complicaţii legate de coronavirus, după ce a fost transferat din celula sa.

El ar fi fost diagnosticat cu infecţia în urmă cu patru săptămâni şi a fost dus la spital, dar s-a crezut că şi-a revenit.
Potrivit TMZ, starea lui Spector s-a deteriorat după ce a început să aibă probleme de respiraţie sâmbătă.

În 2009, un juriu l-a găsit vinovat de uciderea lui Clarkson, la şase ani după ce a fost găsită decedată în locuiţa ei din California.

Phil Spector, care a contribuit la transformarea muzicii pop cu înregistrările sale „wall of sound”, a lucrat cu Beatles, Righteous Brothers, sau Ike şi Tina Turner.

De-a lungul carierei sale de producător muzical, a lucrat la mai multe hituri, precum „You Lost that Lovin’ Feeling” cântat de The Righteous Brothers, şi la „Be My Baby” al grupului The Ronnettes. A produs şi „River Deep, Mountain High” al Tinei Turner.

În 1989, Phil, o legendă a muzicii, a fost inclus în Rock and Roll Fall of Fame.

Harvey Phillip Spector s-a născut pe 26 decembrie 1939 într-o familie de evrei. Până la vârsta de 21 de ani, el a produs 20 de hituri consecutive şi era deja milionar. „You’ve Lost That Lovin’ Feelin”, cântecul produs de Spector, a fost cel mai difuzat pe posturile de radio americane din secolul XX.

Dacă vrei să înţelegi mai bine viaţa lui, îţi recomand să te uiţi la filmul „Phil Spector”, cu Al Pacino.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate