18 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021

O măicuţă, printre cele 7 victime ale incendiului de la Institutul „Matei Balș”. Cum a putut fi identificată

Una dintre cele 7 victime ale incendiului de la Institutul ”Matei Balș” este o măicuță de la mănăstirea Christiana din apropierea Capitalei. Prima victimă a incendiului identificată este maica Minodora, o femeie care a ales să îşi petreacă bătrâneţea în căminul îngrijit de surorile de la Christiana. Stareţa mănăstirii a sperat până în ultime clipă că sora lor va scăpa, mai ales că aproape învinsese coronavirusul, informează TVR 1.

„Mi-a spus o maică de la mănăstire, că era la un cămin de bătrâni la mănăstire. Ne-a spus că au sunat o de la IML de aici să ia niște date, i-au spus că are o cruce pe piept.”, a relatat fratele femeii.

Șase persoane au decedat în urma incendiului de la București
Din unele informații femeia ar fi fost găsită pe unul dintre balcoanele pavilionului. Însă fratele măicuței susține că aceasta nu avea cum să iasă pe balcon pentru că starea medicală în care se afla nu îi permitea să se miște: „nu putea să se ridice singură”

Maica Minodora a ales şi ea să stea în cămin. Avea 79 de ani. Era îngrijită de surori atunci când îi era mai rău. Pe 14 ianuarie a primit vestea că este infectată, că are COVID-19. A fost tratată la început aici de măicuțe și a primit și oxigen de câte ori a avut nevoie. Când starea de sănătate a măicuței s-a degradat, a fost dusă la Matei Balș. După ce a avut loc tragedia, a fost dusă la Spitalul Floreasca. A fost resuscitată, însă trupul maicii nu a rezistat.

Sora de la Christiana este prima dintre victimele identificate după dezastrul de la ”Matei Balș”. A avut însă arsuri severe. Alte 3 victime vor fi identificate pe baza probelor ADN recoltate de la rude.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate