duminică, 22 noiembrie 2020

O mutație a coronavirusului îl face de până la șase ori mai contagios. Infectează celulele mult mai ușor decât actualul virus (studiu)

Știrile zilei

Dr. Emilian Imbri: “Atentie, ATI-ul nu te poate salva”

Medicul Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babes din Bucuresti, a vorbit de numarul urias de cazuri de pacienti bolnavi...

Bill Gates dezvaluie cum va fi viata dupa Covid

Era in anul 2015 cand fondatorul Microsoft Bill Gates, la o conferinta a circuitului Ted (administrat de organizatia non-profit...

O copila de doar 13 ani, fortata sa se casatoreasca cu un barbat de 48 de ani

O copila de 13 ani din Filipine ar trebui acum sa isi asume responsabilitatile unei sotii dupa ce...

Varianta coronavirusului cea mai răspândită în prezent prezintă o mutație care îl ajută să infecteze celulele mult mai ușor decât cea care a apărut inițial în China – arată un studiu nou, publicat ieri într-o revistă de specialitate.

Este vorba despre o variantă care a apărut în Europa și care a devenit dominantă, răspândindu-se apoi și în Statele Unite.

Inițial cercetătorii au analizat datele la o mie de britanici internați cu Covid-19 și au observat că pacienții cu versiunea respectivă de SARS-CoV-2 aveau o încărcătură virală mai mare, însă aparent fără să fie afectată și severitatea bolii. Experimentele de laborator au arătat că mutația îl face de trei până la șase ori mai capabil să infecteze celulele umane.

Acest lucru ar putea face virusul mai contagios.

Oamenii de știință atrag atenția însă că un experiment in vitro nu poate reproduce dinamica reală a unei pandemii.

Anthony Fauci: „Datele arată că este o singură mutație care ajută virusul să se multiplice mai bine și poate să aibă încărcături virale mai mari. Nu știm încă dacă acest lucru înrăutățește evoluția bolii, doar că virusul se multiplică mai bine și, posibil, este mai contagios.

Dar încă suntem în stadiul în care încercăm să confirmăm acest lucru.

Niște geneticieni foarte buni lucrează la asta”.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă