marți, 20 octombrie 2020

O nouă boală a apărut în China. Mii de persoane au fost diagnosticate cu febră malteză

Știrile zilei

Horoscop noiembrie 2020. Vin clipe de vis! Trei zodii trag lozul cel mare

Horoscop pentru noiembrie 2020, pentru toate semnele zodiacului. Noiembrie este considerata in mod traditional una dintre cele mai intunecate...

Medicul Virgil Musta: Trei saptamani, daca s-ar bloca, ar fi o masura buna, dar ne putem permite

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, spune ca pentru a scadea numarul...

HOROSCOP 19-25 OCTOMBRIE 2020 cu Adrian Bunea. Tranzitul Soarelui generează energie negativă până la mijlocul lunii noiembrie

HOROSCOP 19-25 OCTOMBRIE 2020. Soarele tranzitează un sector neprietenos şi va genera energie negativă până la mijlocul lunii noiembrie....

Mii de persoane din nord-vestul Chinei au fost diagnosticate cu febra malteză, noua boală care a pus stăpânire pe locuitori.

Această boală bacteriană a fost declanșată în urma apariției unei scurgeri de gaze reziduale, anul trecut, la o companie biofarmaceutică.

O nouă febră a apărut în China. Cum se transmite boala
Autoritatea responsabilă de sănătate publică din Lanzhou, din China a confirmat că 3.245 de persoane au fost testate pozitiv cu bruceloză, o boală contractată prin contactul cu animale care poartă bacteria brucella.

1.401 de persoane sunt suspecte de această boală, iar până acum nu au fost raportate decese cauzate de bruceloză. Comisia de sănătate a orașului a mai anunțat că autoritățile au testat 21.847 de oameni din totalul de 2.9 milioane de locuitori din Lanzhou.

Bruceloza, cunoscută și drept „febra malteză” sau „febra mediteraneană”, are simptome care includ durerile de cap, dureri musculare, febră și oboseală. Potrivit speciliştilor, majoritatea simptomelor dispar după vindecare, dar artitrita și inflamațiile în anumite organe, provocate de infecție, pot dezvolta boli grave.

Cum a avut loc îmbolnăvirea cu febra malteză?
Focarul din nord-vestul CHinei a avut loc după ce la o fabrică de produse farmaceutice s-a produs o scurgere inte sfârșitul lunii iulie și sfârșitul lunii august a anului 2-19. Fabrica a folosit dezinfectanți și produse de sterilizare expirate în timp ce producea vaccinuri pentru animalele infectate cu brucella, ceea ce a provocat contaminarea gazelor reziduale cu bacteria.

Astfel, angajații firmei a acuzat infecții în luna noiembrie, iar boala s-a extins rapid. Până la sfârșitul anului 2019, 181 de persoane de la institut au fost confirmate cu bruceloză.

Totodată, alți pacienți care erau studenți la Universitatea Lanzhou au contactat boala. În cele din urmă, firmei i-a fost restrasă licența de producere a vaccinurilor încă din luna ianuarie a acestui an, iar în luna februarie compania a transmis un comunicat de presă în care își cerea scuze pentru incident și a anunțat pedepsirea a trei persoane considerate responsabile pentru scurgere.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă