O noua conducere in Casa Patrata. Proiect derulat alaturi de Inspectoratul Scolar

Un concurs derulat de Prefectura Iasi si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi si-a stabilit castigatorii. Este vorba de concursul „Prefect pentru o zi„, proiect aflat deja la cea de a cincea editie. Anul acesta, prefect pentru o zi a fost desemnat Antonio Florin Dodea, elev in clasa a XII-A din cadrul Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu„, Elena Manuca fiind profesorul indrumator.

Totodata, subprefectul judetului Iasi a fost desemnata Andreea Nedelcu, eleva in clasa a IX- a din cadrul Colegiului National „Costache Negruzzi” din Iasi. Autoritatile judetene s-au aratat multumite de cum a decurs proiectul si anul acesta.

„Am avut astazi (ieri-n.r.) fericitul prilej de a ma întâlni cu finalistii celei de-a cincea editii a concursului scolar Prefect pentru o zi, organizat de Institutia Prefectului – judetul Iasi în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, concurs care sper ca a devenit deja o traditie. Participantii au redactat eseuri de o certa valoare, multe dintre ele cuprinzând idei pentru cresterea calitatii administratiei publice care merita puse în practica. Sunt sigur ca juriul a avut o sarcina grea pentru a desemna totusi câstigatorii, dintre atâtia tineri valorosi, în persoana lui Antonio Florin Dodea, ca prefect pentru o zi, si a Andreei Nedelcu, ca subprefect. Îi felicit pe tineri, pe parintii acestora si pe profesorii lor. Sunt surprinzatoare maturitatea în gândire si spiritul de observatie manifestate de acesti adolescenti si sper ca peste ani îi vom regasi pe unii dintre ei în rândurile functionarilor din administratie”, a spus prefectul Marian Serbescu.

Vezi si: IN ATENTIA A MII DE PARINTI si SCOLARI! Sefa ISJ Iasi: „Ne vom implica in organizarea concursurilor pentru admiterea in clasa a V-a”

Si conducerea Inspectoratului Scolar a tinut sa transmita un mesaj legat de concurs. „Acest concurs il vad ca pe un exercitiu democratic care are rolul sa va atraga spre o cariera in institutiile statului. Avand in vedere ca este o functie publica care presupune si elemente de protocol, presupune rigori si o foarte buna comunicare, concursul mi se pare relevant pentru ca va formeaza in ceea ce priveste implicarea voastra civica. Sunt patru elemente care trebuie aduse in atentia voastra: implicarea civica; receptivitatea pe care trebuie sa o dovedeasca orice prefect; atentia la nevoile cetatenilor; o comunicare publica eficienta cu toti partenerii sociali si cu institutiile. Institutia Prefectului asigura o foarte buna comunicare cu toate institutiile deconcentrate, inst

 » Sursa: bzi.ro