O noua etapa importanta pentru proiectul Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi

In cursul zilei de ieri, reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene si ai Ministerului Sanatatii au semnat contractul de finantare pentru proiectul „Intarirea capacitatii Ministerului Sanatatii de a pregati si implementa proiectele Spitalelor Clinice Regionale de Urgenta din Craiova, Iasi si Cluj”. 

Edilul Mihai Chirica si-a facut bilantul la 3 ani de mandat in fruntea primariei

Printr-un astfel de proiect, a carui valoare este de aproximativ 78 de milioane de lei (circa 16,4 milioane de euro), expertii Bancii Europene de Investitii vor asigura, alaturi de personalul Ministerului Sanatatii, asistenta tehnica pe parcursul derularii proiectului in scopul obtinerii urmatoarelor rezultate: elaborarea caietelor de sarcini pentru serviciile si lucrarile necesare implementarii proiectelor celor trei spitale regionale; lansarea procedurilor de achizitie aferente si derularea lor; realizarea aplicatiilor de finantare aferente acestor proiecte; dezvoltarea cadrului procedural pentru implementarea cu succes a proiectelor care vizeaza cele trei spitale; instruirea personalului echipei de implementare pentru buna gestionare a proiectelor.

Proiectul mentionat este finantat prin Programul Operational Asistenta Tehnica 2014 – 2012, iar perioada de implementare este 1 februarie 2019 – 31 decembrie 2023. „Vreau sa multumesc public Ministerului Sanatatii fiindca a fost consecvent in implementarea acestui proiect, lucru de care am luat cunostinta ieri, in timpul vizitei la Bucuresti, cand m-am intalnit cu oficiali ai Ministerului Sanatatii, ai Ministerului Fondurilor Europene si ai Comisiei Europene. Multumesc intregii echipe de la Iasi care s-a ocupat de acest proiect vital pentru intreaga Regiune Nord – Est. 

Nu a fost usor, mai ales din cauza opozitiei consilierilor locali ai PNL, care voiau construirea Spitalului Regional de Urgenta in comuna Miroslava, dar noi, cei care dorim binele Iasului, am mers mai departe cu proiectul, am alocat cel mai potrivit teren pentru o astfel de investitie, am realizat PUZ-ul, colaborand impecabil cu alte institutii ale statului, dintre care mentionez Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”, precum si Spitalul „Sf. Spiridon” si SMURD. De aceea, le sunt recunoscator pentru ajutorul dat domnilor rectori Viorel Scripcariu si Dan Cascaval, presedintelui Senatului UMF, doamna Ioana Grigoras, precum si eminentilor medici Diana Cimpoesu si Dan Timofte de la Spitalul „Sfantul Spiridon”. Mai sunt pasi de facut si sunt convins ca unii politicieni care nu au avut nicio legatura cu acest proiect vor incepe sa se laude cu cat de multe au facut pentru aceasta investitie!”, a declarat primarul Mihai Chirica. 

Proiect votat de membrii Consiliului interministerial, in aprilie
Reamintim ca in cursul zilei de 12 aprilie 2019 reprezentantii Ministerului Sanatatii au informat conducerea Primariei Municipiului Iasi ca proiectul Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi a fost votat favorabil de toti membrii Consiliului interministerial pentru cele trei spitale de urgenta. Dupa redactarea avizului, Ministerul Sanatatii a demarat procedura de aprobare a indicatorilor tehnico – economici prin Hotarare de Guvern, actul normativ fiind adoptat pe 14 mai 2019. 

Studiul de fezabilitate al Spitalului Regional de Urgenta de la Iasi a fost finalizat si prezentat pe 26 februarie 2019,

 » Sursa: bzi.ro