All for Romania
Stiri din Romania si Diaspora

O stradă din Buzău este un adevărat coșmar pentru șoferi! Toți intră în panică când ajung la trecerea asta de pietoni!

O stradă din Buzău este un adevărat coșmar pentru șoferi! Toți intră în panică când ajung la trecerea asta de pietoni! Cum arată locul care îi sperie pe șoferi- Foto

O stradă din Buzău este sunt un adevărat coșmar pentru șoferi. Și asta pentru că toți intră în panică când ajung la trecerea de pietoni.

Motivul? Marcajele rutiere de la trecerea de pietoni sunt făcute în 3D, astfel că dau impresia că zebra este tridimensională, iar conducătorii auto sunt nevoiți să încetinească.

Elevii clasei de arhitectură de la Liceul de Artă „Margareta Sterian” din Buzău au realizat prima trecere de pietoni 3D din municipiul reședință de județ, care creează șoferilor iluzia că dungile albe plutesc.

„Proiectul este unic în România”, a declarat coordonatorul proiectului, Ana Maria Bogleș, profesorul la Liceul de Artă „Margareta Sterian”.

O astfel de trecere de pietoni poate fi realizată doar pe străzile cu sens unic, pentru că iluzia optică se creează doar dacă o priveşti dintr-un anumit unghi, calculat cu atenţie de proiectanţi.

„Este nevoie ca unghiul de fugă să fie la şapte metri de la trecerea propriu-zisă. Salariaţii de la societatea URBIS ne-au ajutat cu şabloane şi vopsea rutieră. Am întins apoi sfori pentru a trasa liniile în perspectivă, astfel încât să creeze un singur unghi de fugă.

Aşa am trasat umbrele care creează iluzia optică. Şoferul aflat la volan, din unghiul de fugă, vede că dungile albe de pe trecerea de pietoni plutesc. Astfel se va speria puţin şi va opri. Dacă un pieton se află pe liniile albe de pe trecere, efectul 3D este şi mai mare”, a mai declarat Ana Maria Bogleş.

Sursa: ioanacuzino.net

loading...