18.4 C
București
marți, 18 mai 2021

O tânără a fost găsită moartă în cadă. Telefonul i-a fost fatal

O tânără în vârstă de 24 de ani a fost găsită moartă în cadă după ce a folosit telefonul, care a căzut în apă, și s-a electrocutat. Tânăra din Rusia a fost găsită fără viață de colega de apartament care a chemat imediat salvarea. Din nefericire, manevrele de resuscitare nu au dat rezultate.

Olesya Semenova, din Rusia, de doar 24 de ani, a murit în cadă, din cauza telefonului mobil cu care s-a electrocutat. Dispozitivul, un iPhone 8, era băgat în priză, la încărcat, și a căzut în apa din cadă în care tânăra făcea baie.

Tânără moartă în cadă după ce telefonul a căzut în apă
Incidentul s-a petrecut în localitatea Arhanghelsk. Așadar, tânăra a murit electrocutată, după ce a scăpat în cadă telefonul pe care îl pusese la încărcat. Trupul neîsufleţit al tinerei a fost găsit de colega ei de apartament care a chemat imediat salvarea.

Am țipat, am încercat să o ridic, dar era palidă, nu respira și nu dădea semne de viață. Mi-a fost foarte frică. Când am atins-o, am primit un șoc electric. Era un smartphone în apă, care fusese pus la încărcat”, a declarat colega de cameră a fetei, potrivit Mirror.co.uk.

Manevrele de resuscitare nu au avut rezultat, iar medicii au fost nevoiţi să declare decesul tinerei de 24 de ani. După tragicul incident, ministerul rus de urgențe a emis un avertisment.

Tragedia ne amintește încă o dată că apa și un aparat electric conectat la rețea sunt incompatibile. Același lucru este valabil pentru orice dispozitiv mobil. Dacă îneci un smartphone, cel mai rău lucru este eșecul acestuia. Dar când este conectat la rețeaua electrică, vedem care sunt consecințele”, a spus oficialul rus.

Telefoanele, vinovate de multe accidente
În luna august a anului trecut, o adolescentă din Moscova, în vârstă de doar 15 ani, a murit electrocutată. Împrejurările au fost identice. Liliya Novikova, o jucătoare de poker recunoscută la nivel internațional, a decedat în urma unui şoc electric produs în baia sa.

De asemenea, nu de puține ori s-au produs accidente noaptea, când bateria telefonului pus la încărcat a explodat. Și în România s-au produs astfel de accidente, unul dintre acestea fiind în cazul unui adolescent de 18 ani, căruia i-a explodat telefonul în buzunar. În cazul băiatului, lichidul din baterie s-a scurs pe coapsa acestuia, alegându-se cu arsuri grave. Acesta abia primise telefonul și se afla la școală când aparatul i-a explodat în buzunar.

Așadar, ținând cont de respectiva tânără din Rusia, moartă în cadă după ce telefonul a căzut în apă, ar trebui să acordăm o mai mare atenție pentru a evita astfel de accidente.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate