25.3 C
București
marți, 3 august 2021

O tânără din România, voluntar pentru vaccinarea anti-COVID-19: „Am avut doar o ușoară durere de cap…“

O tânără din România, care s-a oferit voluntar pentru vaccinarea anti-COVID-19, vorbește despre simptomele avute după administarrea serului.

Silvia Câmpeanu, o tânăra care s-a oferit voluntar pentru vaccinarea împotriva coronavirus, după ce și-a pierdut tatăl care s-a infectat cu COVID-19, a povestit cum a avut parte de multe reacții negative pe rețelele de socializare. Aceasta spune că unii au acuzat-o că a primit bani, iar alții s-au bucurat că tatăl ei a murit.

Tânăra a explicat că nu are niciun fel de beneficiu material și are și documente care atestă acest lucru.

„Singurele cheltuieli care s-ar deconta ar fi cele rezonabile de transport, dar eu venind de undeva de la 10 kilometri e absolut absurd să solicit orice beneficiu material”, a declarat Silvia Câmpeanu.

Voluntar pentru vaccinarea anti-COVID-19: „M-am simțit absolut normal. Am avut o ușoară durere de cap“
Silvia Câmpeanu susține că s-a simțit absolut normal după administrarea serului, acuzând doar o ușoară durere de cap ce a dispărut fără niciun fel de medicație.

”Mă simt bine, merg, mănânc, dorm. Am absolut toate activitățile pe care le aveam și înainte, atât eu cât și soțul meu pentru că și el este voluntar. M-am simțit absolut normal. Am avut o ușoară durere de cap care a venit la un moment dat și a dispărut fără niciun fel de medicație. Din câte am înțeles, din voluntarii văzuți la acea clinică de studiu, și erau aproape 1000 de voluntari, nimeni nu a avut efecte adverse”, a explicat Silvia Câmpeanu.

Raed Arafat este gata să se vaccineze în direct!
Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că este gata să se vaccineze în direct atât el, cât și alte persoane, în momentul în care vaccinul va ajunge în România. Șeful Departamentului pentru Situați ide Urgență este de părere că gestul său va duce la creștere încrederii românilor în vaccinare și spune că este vital ca numărul celor care fac vaccinul să fie cât mai mare.

„Oamenii sunt supuși unui bombardament de informații care, multe din ele, nu sunt nici validate, nu au nici baza științifică, chiar dacă uneori sunt spuse de unii medici. Asta este realitatea. La acest moment, cred că, prin puterea exemplului, la un anumit moment, vom putea arăta populației că oameni cum suntem noi care spunem că trebuie, o să ne vaccinăm și noi la momentul respective“, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat: „Dacă asta va convinge o parte, merită să mă vaccinez în direct“
Șeful DSU a precizat că este dispus să se vaccineze în direct dacă astfel va reuși să convingă și alte persoane să facă acest lucru.

„Dacă asta e un mod de a convinge o parte, oricât de mică este această parte, cred că merită făcut acest lucru. Și nu numai eu, ci și alte persoane care pot face acest lucru și să fie fără nicio îndoială că ne-am vaccinat, că nu am păcălit, că nu ne-am injectat cu ser fiziologic, pentru că o să auziți 1000 de forme de discuții din partea celor care vor să minimalizeze impactul vaccinului, care va fi unul foarte mare, dacă este administrat la un număr suficient de mare de oameni“, a menționat Raed Arafat.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate