Oamenii isi exprima fericirea in 17 moduri diferite

Oamenii isi modifica fata in mii de moduri pentru a exprima emotii, insa dintre acestea doar 35 sunt recunoscute la nivel cultural, arata un studiu recent. Desi chipul nostru poate transmite o multitudine de emotii, de la furie la tristete si bucurie, modurile in care trasaturile fetei se schimba sunt variate. Conform descopera.ro, care citeaza Science Dailly, dezgustul, de pilda, necesita o singura expresie faciala pentru a fi inteles in intreaga lume

Pe de alta parte, fericirea poate fi exprimata in 17 forme diferite, de la bucurie, incantare, multumire si altele. „Aceasta descoperire este incantatoare”, a declarat Aleix Martinez, specialist in cognitie din cadrul Universitatii de Stat din Ohio. „Arata natura complexa a fericirii”, a continuat el. In cadrul studiului a mai fost descoperit ca oamenii utilizeaza trei expresii pentru a exprima frica, patru pentru a exprima surprinderea si cinci pentru a arata tristetea si furia. „Fericirea actioneaza ca un adeziv social si necesita complexitatea diferitelor expresii faciale”, a declarat Martinez.

Descoperirile au la baza studiile anterioare ale lui Martinez privind expresiile faciale, in care a fost descoperit ca oamenii pot identifica emotiile celorlalte persoane cu o precizie de 75%. In studiul actual, Martinez si cautorul Ramprakash Srinivasan, doctorand al Universitatii din Ohio, au realizat o lista de cuvinte pentru a descrie emotiile. Lista contine 821 de cuvinte in engleza. Apoi au utilizat cuvintele pentru a cauta pe internet imagini cu chipurile oamenilor. De asemenea, traducatorii au tradus cuvintele in spaniola, mandarina, persana si rusa.

Acestia au utilizat cuvintele pe motoarele de cautare populare in 31 de tari din America de Sud, de Nord, Europa, Asia si Australia. Ei au descoperit aproximativ 7,2 milioane de imagini ale expresiilor faciale dintr-o varietate de culturi. Studiul nu include tari din Africa si din zone izolate ale lumii.

Conform algoritmilor computerizati, Martinez si Srinivasan au descoperit ca fata oamenilor se poate modifica in 1

 » Sursa: sanatate.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !