Oana Pellea, actriței Viorica Vodă: „Trebuie să dea nume. Oamenii trebuie să fie responsabilizați, trebuie să-și asume faptele și să răspundă pentru ele”

Declaraţiile Vioricăi Vodă pe scena Galei Premiilor Gopo au declanșat o serie de reacții în lumea teatrului și filmului românesc.

Aflată pe scena Premiilor Gopo cu ocazia aniversării a 20 de ani de lansarea filmului Filantropica, în regia lui Nae Caranfil, actrița Viorica Vodă a vorbit publicului despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografică și în lumea teatrului din România, după rolul pe care l-a jucat în acest film.

Viorica Vodă a refuzat să facă public vreun nume al celor care au hărțuit-o, dar este provocată de Oana Pellea s-o facă.

”Cum se numește această actriță? Te întreb pentru că nu înțeleg de ce nu se merge până la capăt în declarații. Cu nume. Și în declarațiile de la Gopo … așteptăm nume

Oamenii trebuie să fie responsabilizați, trebuie să-și asume faptele și să răspundă pentru ele.

Altfel, rămâne o declarație în gol și atât! Doamna Viorica Vodă trebuie să dea nume… chiar dacă ar face-o după 20 de ani…’, a replicat Oana Pellea.

Și Lia Bugnar, actriță, scenaristă, regizor, a considerat că este necesar să reacționeze.

„O actriță îi spune altei actrițe care are niște kilograme în plus față de ea „Draga mea, grăsimea nu ține loc de talent”. Aceeași actriță îmi spune mie „Eu mi-am făcut copiii mei, tu ce-ai făcut? I-ai luat pe ai altora!”.

La petrecerea de după Gopo, aceeași actriță îl condamnă compulsiv pe un regizor că iubita lui a făcut avort. Tot acolo, aceeași actriță o face pe o alta „c***a care iei rolurile că te culci cu regizorii și care n-ai familie până la vârsta asta”.

Și încă, și încă. Aș inaugura cu această ocazie curentul #youalso. Poate găsim un loc în pollitically correctness și pentru asta.”, a fost mesajul transmis pe Facebook de Lia Bugnar.