Cum a reușit un candidat la șefia USR să trăiască dintr-un venit lunar de 280 de euro: ”Mănânc ca orice om: roșii, brânză, fructe și legume și trăiesc chibzuit”

Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, candidat la șefia USR, a explicat cum a reușit să trăiască în perioada 2015-2020 având un venit mediu de 280 de euro lunar.

Berceanu a fost luat în vizor de activistul Valeriu Nicolae, care a lansat ”Integritate pe bune”,  unde analizează CV-urile politicienilor.

”Între 2015 și 2020, media pe lună a banilor din care trăia domnul cu chirie, întreținere și restul a fost de 280 de EUR pe lună. Nu avea economii, nu are apartament, nu are mașină și majoritatea banilor au venit de la stat”, a scris Valeriu Nicolae, despre Berceanu.

”Conform acestui calcul, ar trebui și autorul să afle că așa au trăit nu mai puțin de 2,4, milioane de români, în 2015. Salariul minim pe economie a fost 216 euro, crescând ușor în următorii ani. Așadar, aproximativ 40% din populația activă a României trăiește cu cel mai mic salariu din Europa. E adevărat, mă număr și eu printre ei… Și nu mi-e rușine, dar văd că, pe unii, îi deranjează.

Este jignitor și umilitor să acreditezi ideea că, dacă n-ai avere, ai fi incompatibil cu statutul de președinte de partid sau chiar de candidat. Împărțirea pe caste – Bogați și Săraci – ține, în opinia mea, de istorie și de frustrările celor 7 ani de acasă pe care, ca oameni maturi, avem datoria să le depășim!

Casa și automobilul au fost cumpărate de către părinți și ar fi rămas nefolosite, odată cu decesul tatălui, în 2012. Mănânc că orice om: roșii, brânză, fructe și legume și trăiesc chibzuit”, a scris Octavian Berceanu, pe Facebook.

Berceanu a oferit explicații și pentru neclaritățile din CV-ul său.

”Acum, cel pe care l-am deranjat este tocmai prietenul unuia dintre contracandidații mei, pentru funcția de președinte al USR. În partid, relația lor de prietenie nu este un secret.

Tot el, a fost și invitatul special, care ținea prelegeri în fața colegilor de partid despre “ce e bine și ce este rău”. În plus, mi-a fost contracandidat în 2020 pentru o poziție în Parlamentul României”, a mai scris Berceanu, despre Valeriu Nicolae.