duminică, 22 noiembrie 2020

OFICIAL! Klaus Iohannis: Şcolile, grădiniţele, universităţile NU se vor redeschide în acest an universitar

Știrile zilei

Dr. Emilian Imbri: “Atentie, ATI-ul nu te poate salva”

Medicul Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babes din Bucuresti, a vorbit de numarul urias de cazuri de pacienti bolnavi...

Bill Gates dezvaluie cum va fi viata dupa Covid

Era in anul 2015 cand fondatorul Microsoft Bill Gates, la o conferinta a circuitului Ted (administrat de organizatia non-profit...

O copila de doar 13 ani, fortata sa se casatoreasca cu un barbat de 48 de ani

O copila de 13 ani din Filipine ar trebui acum sa isi asume responsabilitatile unei sotii dupa ce...

Preşedintele României, Klaus Iohannis a luat o măsura fără precedent în istoria României. Preşedintele a decis că şcolile să nu se mai deschidă în acest an universitar:

”Am evaluat cum putem să continuăm având în vedere că pe 12 iunie anul şcolar se termină. Trebuie să fim foarte conştienţi că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulţi că este cazul să ne relaxăm, că vremea este frumoasă şi că epidemia va dispărea. Dragii mei, nu este aşa. Nu putem vorbi despre o relaxare sau o încetinire a acestei epidemii.

Trebuie să ţinem cont de câteva lucruri simple. Faptul că elevii s-ar duce la şcoală ar implica două riscuri mari. Există riscul ca elevii să ducă boală la şcoală şi de la şcoală acasă. Pe de altă parte am dorit să ştim ce fac şi alte ţări. Sunt o serie de ţări din UE care nu mai doresc să redeschidă şcolile, în alte ţări, situaţia nu este inca hotarata. Am dorit să vedem ce se întâmplă în ţările în care s-au redeschis școlile! În Franţa s-au deschis şcolile experimental. După câteva zile, mai mulţi dascăli au ajuns la Terapie Intensivă, iar zeci de elevi au fost infectați. Dorim sa evităm această situație.

S-a decis astăzi că pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar universităţile să nu se mai deschidă. La fel şi cu şcolile, grădiniţele. Anul şcolar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de invatamant la distanţă.” menţionează Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunţat că vor exista şi excepţii!

” Elevii din clase terminale, a 8a, a 12a, vor putea reveni la şcoală după 2 iuni şi 12 iunie pentru a se pregăti de examenele naţionale. În această situaţie, normele de distanţare pot fi respectate. Vor sta maxim 2 3 ore pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. Vor intra pe un coridor, vor ieşi pe alt coridor, se va măsura temperatura.” a menţionat Klaus Iohannis.

”Aşadar, nu se deschid şcolile. Se continua învăţământul la distanţă, însă mediile se încheie, situaţia şcolară se încheie, anul şcolar se va încheia cu mediile şi situaţiile încheiate. Astfel, evităm riscuri majore. Altfel, nu s-ar putea respecta distanţarea socială.” a conchis preşedintele tării, Klaus Iohannis.

loading...
- Advertisement -

Advertoriale promovate

Alte articole pe aceiași temă