Un barbat a deschis focul intr-un club de noapte din Istanbul. Un prim bilant anunta cel putin 35 de morti si 40 de raniti, relateaza CNN

Cel putin 35 de persoane au fost ucise si 40 au fost ranite dupa ce un atacator a deschis focul, in noaptea de sambata spre duminica, intr-un club celebru de noapte din Istanbul, Reina, a declarat, guvernatorul orasului, Vasip Sahin.

Atacatorul a impuscat un ofiter de politie si un civil inainte de a intra in clubul din cartierul Ortakoy din Istanbul si a deschide focul in cladire, a spus Sahin, referindu-se la atacul armat ca fiind unul terorist, relateaza Reuters.

Potrivit canalului NTV, citat de AFP, mai multe persoane s-au aruncat in Bosfor pentru a scapa de gloantele trase de un agresor deghizat in Mos Craciun.

AFP noteaza ca atacul asupra emblematicului club de noapte Reina, din partea europeana a Istanbului, a survenit pe fondul mai multor atentate care au zguduit Turcia.

Clubul vizat este situat la cateva sute de metri de locul unde avea loc sarbatorirea oficiala a Anului Nou, pe malul Bosforului. Informatiile furnizate de presa turca sunt confuze si anunta intre 1 si 3 atacatori implicati in tragedie.

Martorii au povestit ca au auzit atacatorii strigand ceva in araba, potrivit agentiei de presa Dogan, care precizeaza ca intre 700 si 800 de persoane erau in clubul de noapte la momentul atacului.

CNN Turk a relatat initial ce doi atacatori au intrat in clubul de noapte imbracati in costume de Mos Craciun, iar mai multe persoane aflate la petrecere au sarit in apa pentru a se salva.

Attacker opens fire at Istanbul nightclub, news agency reports

JUST IN: An armed attack has taken place at a nightclub in Istanbul, according to Turkish state-run news agency Anadolu. At least 35 people were killed and 40 injured in the attack, governor says. http://cnn.it/2hFpfcH

Posted by CNN International on 31 Decembrie 2016