14.8 C
București
duminică, 13 iunie 2021

Olivia Steer, ironii pentru Mircea Cărtărescu pentru o presupusă greşeală gramaticală. Răspunsul scriitorului

Olivia Steer, cunoscută și pentru poziția sa anti-vaccinare, l-a criticat pe Mircea Cărtărescu pentru faptul că ar fi scris greşit genitivul şi dativul de la „dragă”, într-o urare pe care scriitorul a făcut-o pe contul său de Facebook.

Fosta prezentatoare TV a făcut o paralelă la campania de vaccinare şi l-a mustrat pe Cărtărescu pentru faptul că i-a îndemnat şi pe alţii să se vaccineze anti COVID-19, dând asigurări că vaccinul este sigur.

Olivia Steer, critici la adresa lui Mircea Cărtărescu
Olivia Steer a decis ulterior să șteargă mesajul, după ce mai multe persoane i-au atras atenţia că ea este cea care greşeşte. „Marele profesor, filolog şi scriitor, nominalizat la Premiile Nobel, Mircea Cărtărescu, nu ştie că dativul – feminin – singular pentru «dragă» este «dragei» şi foloseşte, în schimb, nominativul – masculin – plural – articulat «dragii» când se referă la Ioana Pârvulescu.

Nu-i bai, bine că ştie sigur, da’ sigur!, cum stă treaba cu vaccinurile şi ne sfătuieşte, cu înţelepciune, cum să gafă… aaa… facem ca el!”, a scris Olivia Steer pe Facebook.

Mircea Cărtărescu a reacţionat, la rândul său, şi i-a explicat acesteia de ce nu are dreptate. „Doamnă Olivia Steer, tocmai fiindcă sunt nesigur, după 40 de ani de carieră ca scriitor şi universitar, în privinţa subtilităţilor limbii române, mai consult dicţionarele din când în când.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate