Operatiuni de spalare a conductelor de distributie a apei, in judetul Iasi

In aceasta perioada au loc mai multe lucrari importante in reteaua de distributie a apei. Astfel, in perioada 10 – 13 iunie 2019, în comuna Fântânele vor fi efectuate operatiuni de spalare a tronsoanelor de conducte aferente retelelor de distributie a apei potabile. Din acest motiv, în perioada respectiva, în intervalele orare estimate 08:00 – 20:00, se recomanda utilizatorilor din localitatea Fântânele, comuna Fântânele, sa nu utilizeze apa furnizata pentru consum casnic la functionarea masinilor de spalat sau a centralelor termice de încalzire.

Vezi si: Apavital cumpara echipamente pentru tratarea apei potabile

Mai mult, in scopul igienizarii rezervorului de apa Plugari, de 300 mc capacitate, de luni, 10 iunie 2019, ora 07:00, pâna marti, 11 iunie 2019, ora estimata 19:00, furnizarea apei potabile va fi întrerupta catre utilizatorii din localitatea Plugari, comuna Plugari.

Vezi si: Intalnire intre conducerea ApaVital si operatorii de apa-canal din Republica Moldova

Totodata, precipitatiile consistente înregistrate în ultimele zile în bazinul hidrografic al râului Prut au determinat antrenarea masiva de aluviuni, o eventuala crestere a turbiditatii apei cu mult peste limita admisa putând duce la imposibilitatea tratarii apei în unele statii de tratare.

„ApaVital a reusit sa gestioneze situatia pâna în acest moment, producând apa potabila în toate statiile de tratare alimentate din sursa Prut, însa nu poate fi exclus pericolul întreruperii procesului în unele zone, în cazul în care precipitatiile si viiturile vor determina cresterea turbiditatii apei”, au explicat reprezentantii ApaVital Iasi.

Vezi si: Modificari in modalitatile de plata a facturilor ApaVital Iasi

Zonele care ar putea fi afectate de o astfel de situatie sunt urmatoarele: Unitatea Administrativ Teritoriala (U.A.T.) Tiganasi, cu satele Cârniceni si Mihail Kogalniceanu, alimentate din Statia de tratare a apei Sculeni; satul Bohotin, alimentat din Statia de tratare a apei Raducaneni; satul Mosna, alimentat din Statia de tratare a apei Gorban; satele Zberoaia, Gura Bohotin, Scoposeni, Gorban si Podu Hagiului, alimentate din Statia de tratare a apei Gorban. 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

 » Sursa: bzi.ro

loading...