Otrava de zi cu zi este în alimentație și se administrează de dragul PROFITULUI

Te întrebi de unde atâtea cazuri de cancer?  Unul dintre răspunsuri se află în otrava nevăzută pe care hrana noastră o conține.

Mulți dintre noi evităm carnea de porc, nefiind bună pentru colesterol. Consumăm pui, crezand că este mai sănătos. Dar carnea de pui este injectată cu hormoni. Datorită consumului cărnii de pui, fetele au menstruație timpurie și sunt expuse riscului de cancer uterin, iar băieții se confruntă cu riscul de cancer mamar.

Probabil că unii dintre noi au ales carnea de pește. Uităm însă că peștii mari (ton, cod) rețin metalele grele (plumb, mercur, cadmiu etc.), provenite de la poluare, iar acestea, ajunse în corpul nostru, se acumulează în rinichi, ficat, oase, creier și duc la inevitabilul cancer. Peștii crescuți în bazine speciale sunt și mai periculoși. Pangasiusul este considerat o adevărată otravă. Iar în carnea de somon de crescătorie servim și pesticide, mercur, dioxină, coloranți (căci peștilor li se administrează coloranți în hrană pentru a se obține carnea roz).

Nici cei care au ales alimentația vegetariană nu sunt feriți de pericole, întrucat este modificată genetic, conține pesticide sau îngrășăminte chimice.

Da, orice ai alege, consumi cantități mici de substanțe care te distrug în timp. Corpul va rezista o perioadă lungă sau scurtă, în funcție de caz, apoi va ceda.

Ce rămane de făcut? Putem sigur întarzia momentul în care organismul va ceda. Putem alege să evităm, de exemplu, painea albă (care nu conține niciun fel de nutrienți, făina provenind din grau modificat genetic), putem citi cu atenție etichetele produselor, putem alege să dăm mai puțină importanță aspectului fructelor și legumelor. Dacă avem casă la curte, putem cultiva o serie de legume. Da, este adevărat, acest lucru necesită destul timp liber.

Dacă mai avem bunici, putem consuma carnea animalelor pe care ei le cresc. A înlocui painea albă cu una mai sănătoasă, de exemplu, sau a alege produsele ecologice implică și costuri mai mari, fiind probabil imposibil pentru cei cu venituri mici, limitate. Agricultura bio are nevoie de o rapidă dezvoltare!

Nu rata documentarul de mai jos, vizionează-l cu atenție! Și nu uita să postezi părerea ta. Vrem să știm ce anume faci tu pentru sănătatea ta.