Ultimate magazine theme for WordPress.

Otrava din ciorbă. Greşeala pe care o fac toate gospodinele atunci când gătesc ciorba

Ciorba hrănește și hidratează în același timp, fiind una dintre cele mai inspirate creații culinare.
Dacă puneți la fiert legume din agricultura intensivă, aruncați prima apă. De obicei, acolo se descarcă majoritatea chimicalelor folosite pentru solul în care au fost cultivate, adică îngrășămintele și pesticidele folosite la creștere.

Nu același lucru este valabil pentru legumele provenite de pe terenuri din agricultură ecologică. Acestea cedează în apă folosită doar minerale, adică nutrienți.

Iar dacă o preparați cu borș, în ciuda gustului acrișor, vine la pachet cu o substanță cu un efect puternic alcalinizant, ideală.

Legumele se fierb în apă cu sare pentru a le da gust. Dacă nu se adaugă sare la fiert, legumele vor fi fade, iar sarea adăugată ulterior nu va conferi același gust.

Timpul de fierbere pentru legume este foarte important. Dacă fierbeți legumele prea mult, vitaminele se pierd, iar gustul și textura nu vor fi apetisante deloc.

sursa: realitatea.net

Ciorba a pătruns în gastronomia românească prin intermediul popoarelor slave cu care am intrat în contact. Ciorbele acre sunt o tradiţie în bucătăriile slave şi în unele părţi ale Asiei, pe când restul popoarelor preferă supa neacrită. Totuşi fiecare din ele are propriile reţete de supă transmise din generaţie în generaţie. Francezii sunt faimoşi pentru bouillabaisse, o supă de peşte, greciii prepară cu măiestrie fasolada, o supă de fasole, spanolii sunt faimoşi pentru o supă de roşii numită gazpacho, iar italienii obişnuiesc să mănânce minestrone, o supă de legume delicioasă.

În ţările scandinave şi baltice, dar şi în Orient se prepară reţete care par ciudate pentru noi: supe de fructe. Acestea se pot servi reci, calde sau fierbinţi şi se spune că sunt delicioase. Fruktsuppe, o specialitate norvegiană, se prepară din stafide, prune şi alte fructe uscate. În alte zone ale Europei, oamenii savurează supă de vişine, făcută cu smântână şi zahăr. În unele reţete de supă cu fructe se pot adăuga scorţişoară, cuişoare sau băuturi alcoolice, de pildă vin sau brandy.

loading...

Cmentariile sunt închise

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies