Ovidiu Hațegan, cel mai bine cotat arbitru român, infarct la 41 de ani

Ovidiu Hațegan, cel mai bine cotat arbitru român al momentului, a suferit duminică seară un infarct și a fost nevoie să fie transportat de urgență la spitalul din Timișoara unde a fost operat.

Hațegan se afla în locuința sa din Arad în momentul în care a simțit dureri foarte puternice în zona pieptului. S-a întâmplat la scurt timp după ce arbitrul terminase antrenamentul fizic pe care-l face în fiecare zi.

Surse apropiate lui Hațegan au dezvăluit că acesta a decis să se prezinte la Camera de Gardă a spitalului din Arad pentru un consult, pentru că durerile puternice persistau.

După examinare, medicii i-au comunicat arbitrului că a suferit un infarct și a fost transportat de urgență la Timișoara, unde a intrat imediat în sala de operații, iar doctorii i-au montat acestuia un stent.

Târziu în noapte, Ovidiu Hațegan era bine, a vorbit cu cei din familie și cu personalul medical. Din primele informații acesta urmează să rămână în spital, sub monitorizare atentă, până la finalul acestei săptămâni.

”În timpul antrenamentului a simțit o durere în piept. Cum este medic de profesie, și-a dat seama de simptome și a urcat în mașină, mergând singur la spital. A ajuns în cele din urmă la Pădurea Verde, la Timișoara, și în urma unui EKG i s-a spus că are ceva venă înfundată. I-a fost montat un stent”, a declarat o persoană apropiată arbitrului Ovidiu Hațegan, pentru SpecialArad.

Final de carieră?
Ajuns la 41 de ani, Ovidiu Hațegan mai putea să arbitreze încă cel puțin patru ani la nivel european, iar în România atâta timp cât trecea cu bine peste testele fizice.

Odată cu infarctul pe care l-a suferit duminică seară se pune întrebarea dacă el va mai putea arbitra vreun meci în viitor, chiar dacă șansele ca inima să se refacă sunt de sută la sută.

Ultimul meci internațional, confruntarea din Champions League, Atlético Madrid – Manchester United 1-1.