Pădurar ucis cu toporul, la Iași. După cât timp a fost încătușat autorul…

737

Judecătorii din Iași au arestat pentru 30 de zile un tânăr de 17 ani din oraș, care este acuzat că a ucis cu sânge rece un pădurar. Ionuț Iosub este originar din comuna Sirețel și ar fi comis fapta acum mai bine de o lună, după ce a fost prins la furat lemne de către pădurarul Răducu Gorcioaia (foto).

„Inculpatul minor I.I. s-a deplasat în pădurea denumită «Todosoaia» pentru a sustrage lemne, unde a fost surprins de victima G.R. (pădurar). În aceste circumstanţe, inculpatul a atacat victima cu o secure şi i-a aplicat cel puţin patru lovituri în zona capului, provocându-i leziuni care au condus la decesul victimei”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Pădurarul nu era înarmat
După crimă, Iosub a fost supus expertizei zilele trecute, medicii concluzionând că acesta a avut discernământ atunci când a comis fapta abominabilă.

Răducu Gorcioaia lucra de 20 de ani la cantonul silvic Sirețel și nu avea armă de protecție deoarece șefii au considerat că zona pe care o avea în pază nu era una de risc.

Potrivit Ministerului Apelor și Pădurilor, Răducu Gorcioaia, de 50 de ani, angajat al Direcției Silvice Iași din 1999, din cadrul Regiei Naționale a Pădurii – Romsilva, avea în pază 538 de hectare de pădure, Ocolul Silvic 21 Lespezi.

“Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva s-au menținut la un nivel foarte înalt în ultimii cinci ani, ca urmare a întăririi măsurilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale și preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice.

În primele șase luni ale acestui an s-au înregistrat 10 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva, care asigură paza fondului forestier administrat, dar în ultimii cinci ani s-au înregistrat 168 de cazuri de agresiuni”, au mai arătat reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor.

loading...
Loading...

Cmentariile sunt închise