PALMA primita de OPOZITIE din partea Ambasadei Germaniei: Romania este o tara cu o crestere economica intensiva

Swantje Kortemeyer, sefa Sectiei Economice si Comerciale din Ambasada Germaniei la Bucuresti, a declarat astazi ca Romania este o tara cu o crestere economica intensiva.  „Mediul este o tema dominanta pe agenda politica din Germania si daca ne uitam la tineri, vedem ca mediul reprezinta principala ingrijorare a lor. Exista demonstratii la nivel global si european… Atat Germania, cat si Romania s-au angajat sa reduca emisiile de dioxid de carbon si suntem cu totii constienti ca vorbim despre tinte ambitioase si nu va fi usor sa le atingem. 

Scandal MONSTRU din cauza impozitarii IT-istilor: Un primar PNL cere DEMISIA lui Ludovic Orban

Pe de o parte, vrem mai multa protectie a climei, pe de alta parte oamenii vor sa aiba locuri de munca si un standard de viata mai bun, mai multa bunastare… Toate aceste lucruri va trebui sa le armonizam, dar asta nu merge decat daca gasim solutii care sa protejeze clima si care sa fie si eficiente din punct de vedere economic. Acest lucru nu se va intampla decat daca vom coopera. De aceea o conferinta precum cea de astazi este extrem de importanta. Germania este o locomotiva, un lider din punct de vedere al multor tehnologii. Pe de alta parte, Romania este o tara cu o crestere economica intensiva”, a afirmat Kortemeyer.

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) a organizat, marti, simpozionul cu tema „Eficienta energetica in industrie”, cea de-a doua etapa a evenimentului initiat si finantat de Ministerul Federal al Economiei si Energiei din Germania ce se adreseaza firmelor romanesti si germane interesate sa dezvolte afaceri bilaterale in domeniul eficientei energetice in industrie. 

AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane si, totodata, cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. Aceasta apartine, alaturi de Camerele de comert si industrie germane (IHK), retelei globale a Camerelor de comert g

 » Sursa: bzi.ro