PAPA BENEDICT AL XVI-LEA A MURIT! VATICANUL A FĂCUT TRISTUL ANUNȚ

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a trecut la cele sfinte chiar în ultima zi din anul 2022, la vârsta de 95 de ani. Anunțul a fost făcut de către Vatican recent, prin intermediul unui comunicat de presă. În următoarele ore vor fi anunțate planurile de înmormântare.

Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, unde și-a petrecut ultimii ani din viață. Starea de sănătate a fostului suveran pontif se agravase în ultimii ani, având nevoie de asistență medicală continuă.

„Cu tristețe vă informez că Papa emerit Benedict al XVI-lea a încetat din viață astăzi, la ora 9:34, în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican”, a transmis Vaticanul, printr-un comunicat de presă.

Papa Benedict al XVI-lea a condus Biserica Catolică timp de aproape opt ani, dar a reușit să intre în istorie ca primul Papă care a demisionat, de la Grigore al XII-lea în 1415, în anul 2013, ca urmare a stării sale de sănătate.

Când vor putea credincioșii să-și ia adio de la Papa Emerit
Biroul de presă de la Vatican a transmis recent faptul că trupul Papei Emerit va fi așezat în Bazilica Sf. Petru începând cu data de 2 ianuarie. Cu privire la ceremonia de înmormântare nu au fost anunțate detalii, dar conducerea bisericii catolice va reveni curând cu detalii suplimentare.

„Informații suplimentare vor fi furnizate cât mai curând posibil”, a transmis Vaticanul.

Miercurea aceasta, cu doar câteva zile înainte, Papa Francisc a făcut apel, în ultima sa audiență din acest an de la Vatican, la „o rugăciune specială pentru Papa emerit Benedict”. În acel moment, a precizat faptul că starea de sănătate a predecesorului său este una foarte gravă.