Papa Francisc, glumind despre durerea sa de genunchi: „Știți de ce am nevoie? De puțină tequila” – video

Papa Francisc a glumit cu un grup de preoţi mexicani care l-au întrebat în ce stare se află genunchiul său, după ce suveranul pontif a apărut recent în public într-un scaun cu rotile, din cauza unor dureri.

„Ştiţi de ce am nevoie pentru genunchiul meu? De puţină tequila”, a spus Papa, răspunzându-le preoților și stârnind râsetele celor prezenți.

Conversaţia de câteva minute, filmată de unul dintre preoţii mexicani în timpul audienţei generale săptămânale a papei Francisc de miercurea trecută, a fost postată pe TikTok şi a devenit virală, notează AFP.

„Papa Francisc, cum este genunchiul tău?”, a întrebat unul dintre preoţi. „Foarte capricios”, a răspuns papa, referindu-se la durerile care l-au forţat să apară pentru prima dată în public într-un scaun cu rotile la începutul lunii mai şi să amâne o călătorie în Liban.

Preotul i-a răspuns suveranului pontif: „Îţi mulţumesc pentru zâmbetul tău, pentru bucuria ta de a fi acolo în pofida problemelor tale. Ești un bun exemplu pentru viitorii preoţi”, a mai spus el.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a răspuns din papamobilul său: „Ştiţi de ce am nevoie pentru genunchiul meu? De puţină tequila”, şi toată lumea a izbucnit în râs.

„Dacă într-o zi ajungem la Santa Marta, îţi vom aduce o sticlă mică”, i-au răspuns preoţii mexicani, referindu-se la o vizită la reşedinţa papei din Cetatea Vaticanului.