Părintele Calistrat Chifan afirmă că s-a întâlnit cu Diavolul, ba chiar l-a descris pe acesta. Slujitorul lui Dumnezeu a făcut declarații cutremurătoare despre această experiență.

Părintele Calistrat Chifan afirmă că s-a întâlnit cu Diavolul, ba chiar l-a descris pe acesta. Slujitorul lui Dumnezeu a făcut declarații cutremurătoare despre această experiență.

Preotul de la Mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, a povestit că s-a întâlnit cu Diavolul. Duhovnicul a dat toate detaliile despre întâmplarea care l-a marcat. Preotul l-a descris pe cel care, încă din cele mai vechi timpuri, se spune că este vinovat pentru tot răul din lume.

Calistrat Chifan spune că întâmplarea nedorită a avut loc în tinerețe. Preotul povestește că a fost o experiență ciudată pe care nu și-o poate explica nici acum, dacă ar fi nevoie să o explice.

Totul s-a întâmplat când trecuse de clasa a șaptea.

Întâlnirea dintre Calistrat Chifan și Diavol
Slujitorul Domnului a anunțat că a avut o întâlnire cu Satana, care l-a marcat pe viață. „Cred că eram trecut de clasa a șaptea și venind un vagon de marfă din Banat, cum se duceau moldovenii să lucreze în agricultură prin Ialomița, prin Bărăgan, prin Timișoara și când primeau la sfârșit arenda aia, în loc să le dea bani, le dădea furaje.(…) Eu aveam un lucru, pe care îl știam de când sunt eu copil: dacă cântă cocoșul noaptea, nu trebuie să te temi. Adică în momentul când cântă cocoșul, dracii fug și se sperie. Cruce la gât aveam, aveam așa un fel de scurtătură în mână, trebuia să trec peste un deal, peste o margine de pădure, peste un câmp pustiu, pe lângă un cimitir, nu mă impresionau, n-aveam nicio treabă.”, își începe părintele povestea.

Calistrat declară că a plecat de acasă cântând și fluierând, iar la un moment dat a auzit cântând un cocoș la un vecin. A trecut apoi pe lângă un cimitir, a ajuns la un vârf de deal și când a ajuns la un pom bătrân, mare, acolo stătea un om cam de vreun metru.

„Mititel, negru, cu pălărie în cap, mie mi s-a părut că fumează. Am dat „bună dimineața”, ăla nu a răspuns, dar cât am trecut eu vreo 2 kilometri, el la câțiva pași în spatele meu. Eu am grăbit ușor pasul, l-a grăbit și el. Am făcut cruce cu limba, am zis Tatăl nostru, m-am luat de-o grijă, am coborât pe o vale, am intrat pe ulița satului, el după mine. Când am ajuns în dreptul la mătușa mea și era bec afară, nu l-am mai văzut. Și atunci am zis: „Fii atent, Sarsailă, cum m-a păzit el tot drumul”, dar nu a avut ce să-mi facă. Și când intru la mătușa mea îi zic: „Hai, sculați-vă! Luați caii și căruța și haideți că-i venit vagonul.” – „Tu ești nebun? Unde umbli noaptea așa aiurea? Abia e 12 jumătate.” De abia atunci mi-am dat seama, că eu umblam în împărăția lui. Adică exact când umblă el și poartă duhurile.”, a mărturisit părintele Calistrat Chifan.