„Parintii permisivi dau nastere unei generatii de monstri. Traim in epoca copiilor desfranati si needucati, iar parintii prefera sa nu intervina in proces” sunt cuvintele unui mare psihiatru suedez care ne avertizeaza

”Traim in epoca copiilor desfranati si needucati, iar parintii prefera sa nu intervina in proces. Atunci cand cineve incearca sa le indeplineasca functia de parinte sau ii critica copiii pentru o conduita inadecvata sau necorespunzatoare mediului sau ocaziei, acestia devin extrem de frustrati. Anterior, societatea noastra a fost o societate a adultilor. Au existat aceleasi valori in ceea ce priveste problemele de educatie. In cazul in care copilul a avut un comportament necuviincios, oricine putea sa se apropie si sa-i faca observatie cu spusele ”Nu e frumos cum te porti, termina”. O astfel de coerenta nu mai exista astazi. Noi, adultii, nu suntem acum responsabili unul pentru celalalt, dar numai pentru copiii nostri” – spune Eberhard, un cunoscut psihiatru suedez, autor al noii cărți ”Copiii la putere”.

”Tinerii din Suedia tind sa fie foarte dezamagiti in viata, mai ales in jurul varstei de 20 de ani”, psihiatrul care precizeaza ca desi se inregistreaza o scadere a sinuciderilor, “exista o crestere uriasa a tentativelor de sinucidere, mai ales in randul fetelor cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani”.

Acest stil de a-ti lasa copilul sa fie seful nu mai da rezultate; drept dovada, disciplina din scoli nu se mai poate numi disciplina, calitatea actului educational a avut de suferit si tentativele de sinucidere in randul adolescentilor sunt in crestere, acesta fiind concluzia trista a medicului psihiatru suedez. 


APRECIAZA ARTICOLUL !
Sursa: wow.bzi.ro