Parteneriatul SRI-Masonerie-Inalta Curte

O informatie aparent banala readuce in discutie parteneriate care se fac responsabile in ultimii ani de un numar urias de abuzuri in Justitie. Acum insa, pentru prima data, un asemenea parteneriat vizeaza si Masoneria Romana. Un parteneriat deloc discret. Chiar ieri, imediat dupa ciudatul referendum si europarlamentarele care au dat peste cap scena politica, la Constanta, s-a consumat un eveniment la care, in mod direct si indirect, au participat cele trei institutii.

La Casa de Cultura din Constanta a avut loc un eveniment aparent inofensiv. Ultima conferinta din seria „Intelligence-ul, rol si necesitate in societatea moderna”.  Aceasta conferinta a beneficiat de un invitat de onoare, care, in acelasi timp, este si organizator. Domnul Radu Balanescu, Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, cel care de altfel a promovat proiectul de dezbateri intitulat „Viitorul Romaniei”. Pana aici, in principiu, nu ar trebuie sa existe niciun semn de intrebare. In definitiv, in intreaga ei istorie, Masoneria Romana s-a preocupat si deseori a fost si responsabila in sens pozitiv de modernizarea statului roman si afirmarea acestuia pe arena internationala. Numai ca la acasta conferinta a participat, chiar in pozitia de prim lector, un domn numit Anton Rog. Acesta este seful uneia dintre cele mai importante structuri din Serviciul Roman de Informatii, initulata Centrul National Cyberint, care se ocupa de securitatea cibernetica din Romania. Aceasta prezenta este cel putin surprinzatoare. Din cate stiu, lucratorii Serviciului Roman de Informatii, ca de altfel si ai altor servicii secrete, trebuie sa stea departe de organizatiile societatii civile si mai ales de cele nesecrete, dar discrete, cum sunt cele ale lojelor masonice. Ratiunea acestei rezerve este ca organizatiile societatii civile in general si lojele masonice in special reprezinta grupuri de interese legitime pana la proba contrarie, dar care pot deveni ilegitime in momentul in care intervin in domenii rezervate exclusiv autoritatilor statului.

Klaus i se substituie lui Orban

In Romania, dupa 1989, istoria lojelor masonice a fost zbuciumata si deseori tulburata de scandaluri, generate de multe ori tocmai prin prezenta in interiorul acelor loji a unor reprezentantiai institutiilor de forta: Armata, Minister de Interne, Jandarmerie, servicii secrete. Si, de asemenea, de reprezentanti ai Justitiei. Tocmai din acest motiv, exista obligatia celor care fac parte din asemenea institutii si care au legatura cu Masoneria, sa declare in mod deschis acest lucru. Si, evident, sunt situatii in care in mod expres legea formuleaza interdictii.

Prezenta acestui domn, Anton Rog, detinator al unei pozitiii extrem de importante in structura Serviciului Roman de Informatii, ar fi putut foarte bine sa treaca neobservata. In definitiv, daca el apare la un simpozion in postura de prim lector si vorbeste despre rolul si necesitatea serviciului secret pe care-l reprezinta in societatea moderna, acest fapt in sine nu poate fi periculos. Atata doar ca nu putem sa nu facem aici cateva conexiuni interesante.

Sa ne amintim ca in sediul acestui serviciu condus de Anton Rog, Centrul National Cyberint, au avut loc faimoasele sesiuni de instruire a procurorilor si judecatorilor din Romania,

 » Sursa: bzi.ro

loading...