26.5 C
București
vineri, 7 mai 2021

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, prima declaratie dupa ce s-a vaccinat anti-COVID-19

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Roma, a primit astazi, cu putin inainte de pranz, vaccinul COVID-19 la clinica universitara ÇAPA.

Cu aceasta ocazie, Preasfintia Sa a multumit personalului medical si de asistenta medicala de la clinica pentru sacrificiul de sine in lupta pentru tratamentul pacientilor si sprijinul rudelor lor, a raportat greekcitytimes.com

El a dorit ca tot mai multi cetateni din lume sa fie vaccinati cat mai curand posibil pentru a opri virusul mortal.

Intr-un interviu acordat presei locale, Patriarhul Ecumenic, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Roma, a lansat critici dure la adresa clericilor care mai contesta, inca, vaccinul.

”Nu este doar o chestiune de necesitate sau alegere, ci si responsabilitatea fata de semeni.
Pandemia ne-a schimbat viata sociala, viata de zi cu zi, participarea la viata Bisericii. In tot acest timp suntem socati de suferintele oamenilor si suntem impresionati de sacrificiul de sine al medicilor si asistentelor.

De aceea este inacceptabil, in fata atator victime si atat de multa durere, sa ai oameni care neaga realitatea pandemiei, considerand-o fabricarea diverselor cicluri.

Este si mai provocator cand astfel de puncte de vedere sunt exprimate de crestini, adesea de clerici, care se auto-proclama a fi aparatorii unui Dumnezeu al lor.

Noul Testament afirma ca cine nu iubeste omul, nu-l poate iubi pe Dumnezeu”, a mai spus Preasfintia Sa.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate