Avocata familiei lui Petrică Mîțu Stoian, acuzații foarte grave în cazul morții interpretului: ”Categoric au fost șterse probe!”

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață la începutul lunii noiembrie, în urma unui șoc septic. El urma un tratament post-COVID la o clinică din Reșița.

Procurorii s-au autosesizat în acest caz și au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Avocata familiei lui Petrică Mîțu Stoian, Carmen Obâșanu, consideră că au existat nereguli grave, care ar fi putut să îi provoace decesul prematur.

Avocata a făcut o serie de afirmații extrem de dure la adresa clinicii în care interpretul a fost internat pentru tratamentul hiperbaric.

Carmen Obârșan susține că inclusiv fișa medicală a artistului a fost falsificată. Ea este de părere că medicii de la clinica privată din Reșița au comis nereguli foarte grave în ceea ce privește tratamentul hiperbaric.

”Acolo a fost un cumul de malpraxis începând cu clinica unde s-a completat fişa bolnavului.Ulterior, după ce s-a întâmplat evenimentul, s-a completat fişa, aşa rezultă din declaraţia medicului.

Fişa aceea medicală nici nu a fost completată. Aşa cum apar datele, e clar că a fost contrafăcută (fişa medicală). Niciodată o analiză nu este cu două valori. Ori are 2, ori are 3, vă spun despre INR. Medicul a citit pe internet că valoarea pentru fibrilaţii este între 2 şi 3 şi a trecut şi dânsul pe fişă 2 linioară 3.’, a declarat Carmen Obârşanu pentru România TV.

Carmen Obârșanu: ”Categoric au fost șterse probe’
Mai mult decât atât, avocata familiei este de părere că au fost șterse multe probe cu privire la moartea lui Petrică Mîțu Stoian.

”Au fost nereguli foarte grave. Categoric au fost şterse probe! Gândiţi-vă în urma tratamentului cu anticoagulante pe care-l lua Mîţu Stoian trebuia să facă o analiză. Acela este INR-ul. În situaţia lui Mîţu Stoian era rezultatul ori 2, ori 3. Medicul a trecut 2-3. Păi dacă nu ai analiza în faţă, tu iei aproximativ că aşa ţi-a spus pacientul?’, a continuat ea.

Ea este convinsă că moartea lui Petrică Mîțu Stoian a fost provocată de tratamentul hiperbaric de la clinica din Reșița. Carmen Obârșanu este de părere că declarațiile oferite în primă fază de medici au fost generale și cere reaudierea lor.

”O să cer reaudierea. Când a fost audiat medicul, ca şi ceilalţi medici, toţi au vorbit la modul general. Ce trebuia să se facă. Pe mine mă interesează să spună martorul ce a făcut anume, dar în toate declaraţiile lor se precizează ce trebuia să se facă.’, a afirmat ea pentru sursa citată.

Ba mai mult decât atât, acesteia i se pare de neexplicat faptul că interpretul nu a fost consultat la plămâni imediat după ce s-a întors din camera hiperbarică.

”Dumnevoastră credeţi că e normal să vină cineva dintr-o potenţială traumă, din camera hiperbară şi să nu i se pună un stetoscop şi să nu-i asculte plămânul? Niciunul dintre medici până la spitalul din Reşiţa nu s-a uitat la plămân şi la analize. Măcar unul dintre medicii audiaţi a spus că nici nu i-a văzut dosarul! Cum nu i-aţi văzut dosarul medical care era în braţele pacientului? Cum e posibil?’, a mai explicat avocata.

Un fragment din contractul încheiat între interpet și clinică
Avocata a făcut public inclusiv un fragment din contractul încheiat între Petrică Mîțu Stoian și clinica din Reșița. Aceasta susține că nu este normal un asemenea subpunct, mai ales din partea unor medici.

”Serviciile medicale vor fi exclusiv de recuperare medicală şi constau în cazare şi trei mese pe zi. Deci în asta constau serviciile medicale! Parcă nici nu vorbeau româneşte!’, a dezvăluit Carmen Obârşanu.