15.4 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021

Patru ani de închisoare pentru Nicolas Sarkozy. Acesta este judecat pentru corupţie şi trafic de influenţă

Parchetul naţional financiar a cerut marţi patru ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare, împotriva fostului preşedinte al Republicii, Nicolas Sarkozy, judecat pentru corupţie şi trafic de influenţă, un proces fără precedent în Franţa, relatează AFP.

Procuratura a cerut aceleaşi sentinţe pentru coacuzaţii săi, fostul înalt magistrat Gilbert Azibert, precum şi pentru Thierry Herzog, avocat cunoscut al fostului preşedinte Sarkozy, cerând pentru acesta din urmă ca pedeapsa să fie însoţită de o interdicţie de practicare a profesiei timp de cinci ani.

Nicolas Sarkozy s-a declarat surprins atunci când fost pus sub acuzare pentru constituire de grup infracțional într-o anchetă privind suspiciuni de finanţare a campaniei sale prezidenţiale în 2007.

„Am aflat cu cea mai mare stupefacţie despre această nouă inculpare (…). Nevinovăţia mea este din nou desconsiderată de o decizie care nu aduce nici cea mai mică dovadă privind orice finanţare ilicită”, a reacţionat fostul preşedinte francez pe Facebook.

„În cele din urmă îmi voi dovedi nevinovăţia. Mă voi lupta cu toată determinarea şi energia de care sunt capabil. Nedreptatea nu va câştiga”, a mai spus Nicolas Sarkozy.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate