Unde a fost prins Prinţul Paul al României, fugar după condamnarea la închisoare

Prinţul Paul al României a fost prins în cursul zilei de luni, 27 iunie.

Condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare, Paul Lambrino se afla la Paris.

Potrivit unor surse din interiorul MAI, la acțiune au participat Direction Generale de la Gendarmerie Nationale (DGGN) și Office central de lutte contre la delinquance itinerante (OCLDI).

Autoritățile din Franța au sprijinit Poliția Română, care a participat cu DOS, DIC și CCPI- IGPR. Fugarul a fost depistat pe stradă, iar la verificări, a prezentat un pașaport eliberat de autoritățile din UK.

El era dat în urmărire internaţională, după ce a fost condamnat în dosarul Ferma Băneasa pe 17 decembrie 2020.

În același dosar, instanţa i-a condamnat la pedepse cu executare pe Paul Lambrino, care a primit trei ani şi patru luni pentru cumpărate de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, pe omul de afaceri Remus Truică (şapte ani), şi pe cetăţenii israelieni Benjamin Steinmetz (cinci ani) şi Tal Silberstein (cinci ani).

Poliția Română anunță că ”în urma cooperării polițienești internaționale, dintre Poliția Română și autoritățile din Franța, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României”.

”În continuare se desfășoară activitățile procedurale, în vederea predării acestuia, către țara noastră.

Vă reamintim că, la data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumparare de influență si complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, se arată în comunicat.