Pavel Filip, presedintele interimar al Republicii Moldova a semnat decretul pentru alegeri parlamentare anticipate

Pavel Filip, care a preluat functia de presedinte interimar al Republicii Moldova, dupa suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor anticipate in data de 6 septembrie. Filip cere demisia lui Igor Dodon din functia de presedinte si considera ca Moldova se confrunta cu o lovitura de stat. Potrivit acestuia, alegerile anticipate sunt unica solutie drept urmare a „crizei” care ar fi fost declansata de PSRM si Blocul ACUM.

Haosul din Republica Moldova continua: Igor Dodon, suspendat de catre Curtea Constitutionala a Republicii Moldova

Presedintele statului refuza sa respecte Constitutia, astfel Curtea constitutionala l-a suspendat din functie. V-am chemat astazi sa semenz in fata dvs. decretul alegerilor anticipate programte pentru data de 6 septembrie. In aceste conditii este normal ca poporul este cel care are dreptul de a decide cine mai merita mandatul de deputat cine le mai poate reprezenta interesele. Noi nu ne-am dorit alegeri anticipate. Este obligatia politicienilor de a valorifica…. dupa criza declansata de socialisti, e clar ca alta solutie nu mai exista. Unele partid au discutat despre functii, in loc sa se preocupe de ce trebuie sa faca pentru cetateni. Poporul are dreptul de a decide cine mai merita mandatul de deputat, cine sa le reprezinte interesele. Astazi, puterea nu mai este detinuta de nicio formatiune politica, puterea este detinuta de cetateni, Fac apel si la celelalte partide, sa nu se tina de functii, si la presedintele Igor Dodon.. demisia sa este necesara. Nu mai are demnitatea sa reprezinte tara si sa recunosca lovitura de stat. Institutiile statului vor functiona in regim normal. Fac apel la calm, la respectarea oridinii constitutionale. Nimeni nu trebuie sa ia puterea cu forta”, explicat Pavel Filip.

Maine este o zi obisnuita in R. Moldova. Fac apel la calm si retinere, la respectarea legii si ordinii constitutionale. Fac apel la politicieni sa nu forteze punerea in aplicare a actiunilor care seamana a lovitura de stat”, a afirmat Filip, care a transmis ca va participa la manifestatiile din PMAN.
Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a emis duminica o hotarare pentru dizolvarea Par

 » Sursa: bzi.ro