Pensii 2019! Vesti bomba de la ministrul Muncii pentru toti pensionarii din Romania

Ministrul Muncii, Marius Budai, a facut joi seara anuntul despre pensiile romanilor, explicand ca este un an istoric pentru sistemul de pensii din Romania, fiind pentru prima data cand statul nu mai trebuie sa completeze bugetul alocat pensiilor.

Anul 2019 va fi practic un an istoric pentru pensii deoarece statul nu va mai trebui sa completeze plata pentru sistemul de pensii prin bugetul de stat, a explicat, joi seara, ministrul Muncii, Marius – Constantin Budai, la TVR.  „Ca o noutate pentru acest an, vom avea chiar la bugetul de pensii un excedent bugetar. Va fi practic un an istoric cand nu va mai trebui sa completam pentru sistemul de pensii plata prin bugetul de stat. In anul 2018 deficitul a fost foarte mic, s-a micsorat, iar in acest an vom avea chiar excedent. Dupa transferul contributiilor si dupa faptul ca din decembrie 2016 pana acum numarul locurilor de munca a crescut cu peste 200.000. Spre bucuria noastra au inceput sa creasca locurile de munca si in industria prelucratoare, in constructii, in confectii. Cel mai important este ca au inceput sa creasca locurile de munca sau necesitatea pentru angajati in constructii si in industria prelucratoare”, a explicat Marius Budai, potrivit Agerpres.
 
Ministrul a reiterat ca vor exista bani pentru tot ce se va intampla in acest an, iar calendarul majorarilor promis in programul de guvernare va fi respectat. „Cu siguranta vom avea bani pentru tot ce se va intampla in acest an. Stiti ca si in 2017- 2018 am avut, din pacate, parte de declaratii iresponsabile din partea unor colegi din opozitie, care nu au facut altceva decat sa aduca panica in randul pensionarilor mai ales si al salariatilor. Fac o mica remarca si le spun ca nu noi suntem cei cu taierile, ci ei. Noi am promis ca vom face un calendar al majorarilor, ne tinem de el si vom duce mai departe acest calendar. Avem calcule facute. Prognozele noastre pentru cresterea economica si pentru tot ce s-a intamplat au fost ponderate, s-au dovedit a fi ponderate. Am avut rezultate financiare bune si suntem siguri de ceea ce facem”, a afirmat seful de la Munca.

El sustine ca sunt foarte multe masuri de incurajare a ocuparii in programul de guvernare, pentru a transforma Romania dintr-o tara cu mana de lucru ieftina intr-o tara cu mana de lucru calificata. „Avem foarte multe masuri de incurajare a ocuparii prin ANOFM. Una dintre masuri se refera la ucenicie. Un angajator care vrea sa califice un angajat primeste de la stat o suma de 250 de lei pe luna pe perioada cat acesta este ucenic si apoi se califica. Este o suma importanta. Statul prefera sa o cheltuie pentru a obtine o mana de lucru calificata si pentru a incuraja ocuparea”, a mentionat ministrul Muncii.

Intrebat daca salariatii pot cere dupa sase luni la un angajator un post cu conditii mai bune, el a raspuns „vom demonstra ca putem face lucruri frumoase pentru romani”. „Sunt trei directive pe care noi am reusit sa le aprobam si se refera la echilibrul dintre viata profesionala si cea familiala”,

 » Sursa: culinar.bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !