• Home
  • Actualitate
  • Pensiile din România, în creștere din 2024: Află când se vor primi primele sume majorate

Pensiile din România, în creștere din 2024: Află când se vor primi primele sume majorate

Când se vor primi primele pensii mărite pe anul 2024

Odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a Pensiilor la 1 ianuarie 2024, sistemul de pensii din România se confruntă cu schimbări semnificative, promițând majorări de până la 30% pentru o parte importantă a pensionarilor. Acest articol își propune să clarifice calendarul de acordare a acestor majorări în noul an.

Pensiile sunt programate a fi acordate în primele 15 zile ale fiecărei luni. Cu toate acestea, datorită sărbătorilor legale de la începutul anului, activitatea instituțiilor va fi reluată începând cu 3 ianuarie. Casele de pensii au demarat procesul de tipărire a cupoanelor de pensii pentru luna ianuarie, conform surselor România TV, asigurând că pensionarii vor primi sumele prin poștă sau în conturile bancare.

Pensionarii care primesc pensia prin poștă ar trebui să aștepte începerea distribuirii sumelor începând cu 3 sau 4 ianuarie, iar cei cu pensiile pe carduri bancare vor avea sumele în conturi din 12 ianuarie 2024.

De la începutul lui 2024, aproximativ cinci milioane de pensionari vor beneficia de majorări, indexate la rata inflației și o creștere specifică de 13,8%. Totuși, ajustările semnificative sunt așteptate din septembrie, când Guvernul promite recalcularea pensiilor, afectând peste trei milioane de pensionari.