15.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021

Pensiile nu vor crește în 2021! An de grea încercare pentru pensionari, după anunţul lui Ludovic Orban

Fostul premier şi actualul președinte al Camerei Deputaţilor şi a PNL, Ludovic Orban a anunţat mai multe decizii pe care coaliţia de guvernare le va lua. Vorbim despre faptul că pensiile nu vor mai creşte în 2021.

Fostul premier a explicat că, în pofida programului pe care aceştia şi l-au asumat, creşterea pensiilor a fost sistată. Aceştia vor creşte abia de la 1 ianuarie 2022.

Pensiile vor crește, dar de la 1 ianuarie 2022
Ludovic Orban a făcut un anunț care nu este pe placul milioanelor de pensionari care așteptau o mărire, mărire promisă de cei de la PNL în programul de Guvernare. Acesta a anunțat că pensiile oamenilor nu vor putea fi mărite în 2021. Iar din ianuarie 2022 se va face o indexare a acestora. Indexarea pensiilor nu înseamnă o mărire ci mai degrabă punerea în aplicare a unei legi care spune că trebuie să existe o compensare a pierderii de cumpărare ca urmare a inflației:

„Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022. La baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în Legea 263, și anume: compensarea proporției de sută la sută a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației și, de asemenea, creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50 la sută din creșterea salariului mediu brut pe economie”, a spus Orban.

Lovitură pentru bugetari! Ludovic Orban a anunţat sistarea voucherelor de vacanță
În altă ordine de idei, Ludovic Orban a anunțat despre faptul că nu vor mai fi acordate noi vouchere de vacantă pentru că, conform acestuia, în 2021 au rămas valabile voucherile din 2020.

„Nu se emit noi vouchere de vacanţă pentru că sunt vouchere de vacanţa valabile în continuare”, a zis el.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate