• Home
  • Actualitate
  • Pensionarii din România vor primi pensiile începând cu 4 ianuarie, după o întârziere neașteptată

Pensionarii din România vor primi pensiile începând cu 4 ianuarie, după o întârziere neașteptată

pensii-intarziate

Peste cinci milioane de pensionari din România au fost surprinși de întârzierea neașteptată a virării pensiilor în conturile lor, un incident care a stârnit îngrijorare în rândul acestora. În urma acestei situații, Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a intervenit în direct la Antena 3 CNN pentru a oferi lămuriri și asigurări.

Baciu a explicat că întârzierea nu este rezultatul unui blocaj la nivelul Trezoreriei centrale, ci se datorează unor operațiuni financiar-bancare mai complexe, specifice sfârșitului de an fiscal. Deși aceste proceduri sunt considerate normale, ele au condus la întârzieri neașteptate în procesul de virare a pensiilor.

Pe de altă parte, Ministerul Muncii a furnizat informații suplimentare referitoare la calendarul plăților pentru luna ianuarie 2024. Conform anunțului, pensiile majorate vor fi disponibile în conturile Poștei Române începând cu data de 4 ianuarie 2024. Distribuirea acestora la domiciliile beneficiarilor va începe pe 5 ianuarie, iar plățile pe card se vor efectua între 11 și 12 ianuarie.

Este important de menționat că deschiderea de credite pentru plata pensiilor din luna ianuarie 2024 a fost realizată de Ministerul Finanțelor începând cu 29 decembrie 2023. Astfel, întreaga operațiune s-a încadrat în limitele bugetare aprobate pentru luna ianuarie 2024.