Peste 1.500 de locuri pentru Admiterea 2019, la USAMV Iasi

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi ofera peste 1.500 de locuri la Admiterea din iulie 2019, atât pentru studii de licenta, cât si pentru master.

Numarul total de locuri aprobat de catre Ministerul Educatiei Nationale (MEN) pentru absolventii de liceu este de 975, dintre care 670 locuri sunt de la buget, iar 305 locuri sunt la taxa. Important de precizat este faptul ca 25 de locuri de la buget sunt prevazute pentru absolventii liceelor din mediul rural. În ceea ce priveste studiile de masterat, absolventii de facultate au la dispozitie 544 de locuri, dintre care 430 sunt de la buget.

Noutatea Admiterii 2019 este aceea ca la Facultatea de Horticultura a USAMV Iasi va fi introdusa o specializare noua la studii de licenta, respectiv Biotehnologii agricole, pentru care au fost aprobate 25 de locuri de la buget si 10 locuri la taxa. Viitorii studenti vor învata cum se realizeaza soiuri de plante mai rezistente care permit obtinerea de recolte ce se pot dezvolta pe soluri mai putin prietenoase sau chiar aride.

Conform calendarului, în perioada 15 – 26 iulie 2019, va avea loc înscrierea candidatilor pentru Admiterea din sesiunea iulie 2019 la domeniile Agronomie, Horticultura, Zootehnie, Inginerie si management în agricultura si dezvoltare rurala, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii si Biologie.

Vezi si: Situatia admiterii la USAMV Iasi. Ce medii au obtinut candidatii inscrisi

Înscrierea candidatilor la domeniul Medicina Veterinara va avea loc în perioada 15 – 25 iulie 2019, iar testul grila se va desfasura în data de 26 iulie 2019. Admiterea candidatilor la USAMV din Iasi se face pe baza notelor obtinute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisa de Limba si literatura româna – 50 la suta, Nota de la o alta proba scrisa, la alegerea candidatului – 50 la suta), cu exceptia domeniului Medicina veterinara. Admiterea candidatilor la Facultatea de Medicina veterinara se face pe baza unui test grila si a mediei la examenul de Bacalaureat. La stabilirea mediei finale de admitere, rezultatul testului grila va avea o pondere de 30 la suta, iar media de la Bacalaureat va avea o pondere de 70 la suta.

Vezi si: Reprezentanti ai Asociatiei Universitatilor Europene vor veni in vizita de evaluare la USAMV Iasi

Studentii USAMV Iasi beneficiaza de burse – în tara si în strainatate, de cazare în campusul studentesc format din camine dotate cu sali de bucatarie si cu spalatorie, de conditii moderne de studiu, de baze de practica proprii situate în mai multe regiuni ale tarii, inclusiv ateliere de microproductie a berii, procesare a laptelui, a carnii, patiserie s

 » Sursa: bzi.ro