Peste 1500 de locuri pentru admiterea la USAMV Iasi

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad” din Iasi (USAMV) ofera peste 1500 de locuri la admiterea din iulie 2019, atat pentru studii de licenta cat si pentru master. 
Numarul total de locuri aprobat de catre Ministerului Educatiei Nationale pentru absolventii de liceu este de 996, dintre care 691 locuri sunt de la buget (inclusiv pentru tinerii romani de pretutindeni), iar 305 locuri sunt la taxa. Important de precizat este faptul ca 25 de locuri de la buget sunt prevazute pentru absolventii liceelor din mediul rural. 
In ceea ce priveste studiile de masterat, absolventii de facultate au la dispozitie 554 de locuri, dintre care 430 sunt de la buget. 
Noutatea Admiterii 2019 este aceea ca la Facultatea de Horticultura a USAMV Iasi va fi introdusa o specializare noua la studii de licenta, respectiv Biotehnologii agricole, pentru care au fost aprobate 25 de locuri de la buget si 10 locuri la taxa. Viitorii studenti vor invata cum se realizeaza soiuri de plante mai rezistente care permit obtinerea de recolte ce se pot dezvolta pe soluri mai putin prietenoase sau chiar aride. 

S-a stabilit modul in care va fi ales noul rector al USAMV Iasi
Conform calendarului, in perioada 15 – 26 iulie 2019, va avea loc inscrierea candidatilor pentru admiterea din sesiunea iulie 2019 la domeniile Agronomie, Horticultura, Zootehnie, Inginerie si management in agricultura si dezvoltare rurala, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii si Biologie. 
Inscrierea candidatilor la domeniul Medicina Veterinara va avea loc in perioada 15 – 25 iulie 2019, iar testul grila se va desfasura in data de 26 iulie 2019. 
Admiterea candidatilor la USAMV din Iasi, se face pe baza notelor obtinute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisa de Limba si literatura romana – 50%, Nota de la o alta proba scrisa, la alegerea candidatului – 50%), cu exceptia domeniului Medicina veterinara. Admiterea candidatilor la Facultatea de Medicina veterinara se face pe baza unui test grila si a mediei la examenul de Bacalaureat. La stabilirea mediei finale de admitere, rezultatul testului grila va avea o pondere de 30 %, iar media de la Bacalaureat va avea o pondere de 70 %. 
Studentii USAMV Iasi beneficiaza de burse – in tara si in strainatate-, de cazare in campusul studentesc format din camine dotate cu sali de bucatarie si cu spalatorie, de conditii moderne de studiu, de baze de practica proprii situate in mai multe regiuni ale tarii, inclusiv ateliere de microproductei a berii, procesare a laptelui, a carnii, patiserie si panificatie, precum si de o baza sportiva comp

 » Sursa: bzi.ro


APRECIAZA ARTICOLUL !