35.4 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021

Peste 200 de rachete antigrindină lansate în Prahova și Oltenia. Anunțul ministrului Agriculturii – VIDEO

Ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, a anunțat, sâmbătă, că în Prahova au fost lansate, în ultimele 24 de ore, peste 200 de rachete antigrindină, pentru protejarea culturilor agricole din mai multe județe.

Ministrul Agriculturii a precizat că „din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină Prahova și Oltenia au fost lansate în total un număr de 214 rachete antigrindină pentru combaterea a 41 de celule cu greloane de grindină în formare, protejând astfel culturile agricole și comunitățile locale din județele Olt, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Teleorman, Vrancea, Galați, Vaslui și Iași. Lansările au avut efectul scontat, în zona protejată nefiind înregistrate pagube”.

„În ultima săptămână, în intervalul 4 – 11 iunie 2021, din punctele de lansare ale Unităților de combatere a căderilor de grindină din cadrul SNACP, au fost lansate un număr de 986 de rachete antigrindină (RAG), pentru protejarea culturilor agricole și a comunităților locale din zonele de intervenție. Este cel mai mare număr de rachete antigrindină lansate în interval de o saptămână, de la punerea în funcțiune a sistemului și reprezintă mai mult de jumătate din consumul de rachete din acest sezon”,

 » Citeste mai mult pe observatorulph.ro

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate