Ultimate magazine theme for WordPress.

PEȘTERA – un colț de rai din inima României, cu peisaje pitorești mai cuceritoare decât cele din Elveția

Sub denumirea umilă „Satul Peștera” se ascunde o destinație de vis din țara noastră, pe care puțini români o cunosc. Este un colț de rai în adevăratul sens al cuvântului, un tărâm de poveste cum rar îți poți închipui că există pe lume.

Aici se armonizează într-o diversitate mirifică potecile de țară cu dealurile înverzite, pădurile de brazi, munții și stâncile înzăpezite din depărtări.

Relieful stratificat care parcă urcă la nesfârșit spre cer – câmpii, dealuri înclinate, munți și creste de munți – intensifică la maxim splendoarea priveliștilor care se deschid în fața ochilor.

Satul Peștera se află în Comuna Moeciu de Jos, la o înălțime de 1.000 de metri. Dinspre Bran se merge către Rucăr până la indicatorul care arată „Peștera”. Sunt circa 10 km. Traseul către Peștera este cu copleșitor de frumos, deoarece se pot vedea din mers minunatele peisaje montane care se deschid pe măsură ce drumul urcă.

Satul Peștera aproape că se întrepătrunde cu satul Măgura, o altă bijuterie a naturii, ușor accesibilă iubitorilor de drumeții prin natură, dispuși să lase mașina și să exploreze la pas frumusețile naturii, din aproape în aproape.

Natură pură cât vezi cu ochii, case răsfirate pe coamele dealurilor, care par așezate de o mână jucăușă din înaltul cerului, astfel încât să dea satului un farmec aparte, și vizitatorilor o desfătare vizuală de neuitat.

Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi înconjoară satul Peștera, oferind o panoramă spectaculoasă, de oriunde te-ai uita.

Aceste sate sunt ca o gură de oxigen pentru locuitorii marilor orașe, și pentru toți iubitorii de natură, care vor să se eschiveze de la aglomerația obiectivelor turistice intens vizitate, și să ajungă într-un loc liniștit, plin de verdeață, care pare preînchipuie pe viu odihna raiului.

Odată ajunși aici, vă puteți deconecta ușor de la orice stimul stresant: telefon, televizor, rețele de socializare, probleme de serviciu, griji cotidiene. Satul Peștera vă oferă posibilitatea de a cutreiera pe poteci și pe dealuri înverzite ore întregi.

Se pot face plimbări pe potecile care leagă casele răsfirate între ele, pe drumuri forestiere, pe trasee montane marcate către Munții Piatra Craiului (vârful La Om, La Table, Refugiul Grind, Cabana Curmătura), prin Cheile Zărnești (Prăpăstiile Zărnești) care se întind pe o lungime de 4 km sunt un loc cu totul deosebit, sau chiar pe culmile munților.

Satele Măgura și Peștera mai sunt numite de unii „Elveția” României, datorită frumuseții peisajelor rustice impresionante. Cei care au avut ocazia să le vadă spun că sunt de o sută de ori mai fermecătoare, în orice perioadă a anului, fie toamnă, fie vară, primăvară sau iarnă. Adevărata frumusețe a naturii se dezvăluie însă vara, când verdele infinit contrastează cu argintiul stâncilor înzăpezite.

O fotografie asupra satului brașovean Peștera surprinsă de fotograful român Eduard Guțescu sub numele de „Land of Fairy Tales” a fost premiată de publicația National Geographic Traveler la Concursul Traveler Photo Contest 2015.

Sursa: lataifas.ro

loading...

Cmentariile sunt închise

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies