Scandal după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Niculina Stoican îl dă în judecată pe impresarul artistului

Pentru că doar la noi în momentele în care decența și bunul simț ar trebui să primeze se pune de un scandal, Niculina Stoican, prietena și fosta șefă a lui Petrică Mîțu Stoian, de la Ansamblul Maria Tănase, de unde artistul ieșise la pensie acum trei luni, îl dă în judecată pe impresarul artistului, Doru Gușman.

Petrică Mîțu Stoian a decis să iasă la pensie mai rapid din Ansamblul Folcloric Maria Tănase din Craiova. Niculina Stoican, șefa ansamblului, a fost acuzată public de impresarul lui Petrică Mîțu-Stoian de faptul că i-ar fi făcut vânt artistului din ansamblu și că are un comportament fals.

Petrică Mîțu Stoian nu a mai reușit să se bucure decât de trei luni de pensie, după ce o viață întreagă a muncit și a dat tot ce a fost mai bun pe scenă.

Doru Gușman susține că certurile repetate cu artista l-au determinat, de fapt, pe regretatul artist să se pensioneze mai devreme.

După înmormântarea artistului, șefa Ansamblului Folcloric Maria Tănase a declarat că acuzațiile aduse de Doru Gușman vor trebui dovedite în instanță.

“S-au adus injurii instituției pe care o conduc, mie ca om. Vom face demersurile necesare din punct de vedere juridic. Se va veni cu probe, cu dovezi, așa cum trebuie să se facă”, a spus Niculina Stoican, la Pro TV.

Niculina Stoican a negat vehement conflictul cu Petrică Mîțu-Stoian și spune că altele au fost motivele pentru care Mîțu Stoian se retrăsese în ultima perioadă. Cântăreața susține că, dimpotrivă, i-ar fi legat o frumoasă prietenie și că au colaborat foarte bine ani la rând.

”Plecarea de Maria Tănase a fost alegerea lui. El a mai avut o tentativă, dar nu avea anii necesari. Apoi a recalculat și a ieșit bine. Mi-a spus că nu mai vrea să-i spună nimeni ce să facă și că vrea să cânte cât și când vrea el.

L-am scos în fața publicului și i-am explicat că el este tot timpul binevenit să cânte la noi și cu noi. A fost aplaudat de o țară întreagă. Nu a fost deloc trist când a plecat”, a declarat Niculina Stoican.

Replica impresarului artistului a venit imediat: ”Nici nu vreau să aud de această doamnă. Nu vreau să aud de Niculina! Chiar o rog să mă dea în judecată!”, a declarat Doru Gușman, pentru Fanatik.ro.

„Ne consideram Mehedințiul plecat în lume”
Petrică Mâțu Stoian a făcut parte din Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” timp de 14 ani, unde a fost coleg cu Niculina Stoican.

”Noi ne-am născut aproape în același loc. Ne-am început cumva cariera împreuna, la Doina Gorjului a stat 13 ani. La Maria Tănase am mers împreună. Tot parcursul nostru se leagă într-un fel sau altul. Petre pentru mine nu a fost un prieten, ci a fost dincolo de aceasta prietenie.

Eram sprijin unul pentru altul, ne consideram Mehedințiul plecat în lume. Ne bucuram unul de realizările celuilalt. Noi existam dincolo de lumea asta reală în care legam prietenii pe interes și suntem draguți unii cu alții de complezență.

Niciodată nu am defilat nici cu relația asta profesională. Eu sunt mândră de generația din care fac parte. Relația mea cu Petre era cu totul altceva. Ultima dată am vorbit la Festivalul Maria Tănase. El s-a pensionat în vară. Chiar eu i-am adus adeverință de la Doina Gorjului la Craiova”, a mai spus Niculina Stoican, la Pro TV.