Un îndrăgit cântăreț de muzică populară din Banat a murit după ce s-a infectat cu COVID

0

Petrică Moise, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară din Banat, a murit, sâmbătă seară, la vârsta de 74 de ani, după ce s-a infectat cu coronavirus.

Cântărețul nu era vaccinat împotriva virusului şi se afla în stare gravă internat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara de câteva zile, unde medicii au încercat să-l salveze.

Petrică Moise a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi şi compozitori bănăţeni de muzică populară, iar muzică lui a depăşit graniţele Banatului şi ale ţării.

El s-a născut la 19 iunie 1947 în satul Chisoda în judeţul Timiş, lângă Timişoara, într-o familie de ţărani bănăţeni.

Celebrul său cântec „Iorgovan frumoasă floare” a devenit un imn neoficial al bănăţenilor.

Prietenii și colegii de breaslă au postat mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare, după trecerea în neființă a cântărețului.

”Ansamblul Profesonist Banatul își ia, cu nesfârșită tristețe, rămas bun pentru eternitate de la Petrică Moise, artist și prieten a cărui amintire va rămâne neștearsă, luminoasă și caldă în inimile colegilor de breaslă și ale tuturor celor ce i-au iubit muzica.

Întreg Banatul folcloric și cultura română însăși sunt profund îndoliate de moartea unuia dintre cei mai mari artiști ai săi, înălțat către Ceruri la vârsta de 74 de ani”, a transmis Ansamblul Profesionist Banatul pe pagina de Facebook.

Spune ce crezi