Pierdere imensă în lumea sportului! Echipa națională a mai pierdut o legendă

Tot mai multe personalități ne-au părăsit în ultima vreme și au lăsat în urma lor numai lacrimi și tristețe. Au scris istorie, dar a venit momentul să plece dintre noi. Echipa Națională este acum îndoliată, după ce a pierdut acum o mare personalitate a sportului.

A murit Ecaterina Ciortan
Fosta mare jucătoare de baschet, Ecaterina Ciortan, a încetat din viaţă, luni, la vârsta de 82 de ani. Anunțul a fost făcut de către Federaţia Română de Baschet pe site-ul său oficial. O mulțime de oameni o plâng acum, colegi, fani și apropiați, care au avut ocazia să cunoască omul și sportivul de excepție care a fost Ecaterina.

„Din nefericire, prin dispariția fostei internaționale Ecaterina Ciortan, baschetul românesc mai pierde încă o stea din constelația performerilor săi! Pe aceasta cale, Federația Română de Baschet își exprimă compasiunea și profundul regret pentru dispariția prematură a fostei mari baschetbaliste, adresând, totodată, sincere condoleanțe familiei îndurerate”, transmite Federația.

A făcut parte din Națională în anii 60-70 și a adus echipei sale rezultate notabile. Ea s-a făcut remarcată în Timişoara şi ulterior a început să aibă succes în întreaga ţară, fiind o apreciată coordonatoare de joc, fapt care i-a adus mai întâi un transfer la Braşov, iar apoi unul la Bucureşti, unde a făcut furori.

După ce s-a retras, s-a dedicat proiectelor din construcţii, dar nu a uitat de sportul ei preferat. De-a lungul anilor, a participat activ la numeroase acţiuni din baschetul românesc și a luat parte la evenimente alături de colegele sale de breaslă. A

fost inclusă în proiectul „Legendele baschetului românesc” şi a fost prezentă la meciurile de la Cluj-Napoca din cadrul FIBA Eurobasket 2017. Copiii ei au reușit să calce pe urmele mamei lor, doar că fiul legendei a fost mai atras de sporturile cu motoare decât de cel care a consacrat-o pe mama lui.