Cluj. Muncitorii asiatici reclamaţi că mănâncă pisicile oamenilor: ”Râdea şi făcea semne că e pentru masă

O clujeancă susţine că muncitorii asiatici din zonă  au ajuns să fie un pericol pentru animalele de companie, pe care le prind şi pe care, afirmă ea, le mănâncă.

Cazul a fost relatat pe grupul de Facebook ”Protecţia animalelor Cluj”, iar Poliţia a reacţionat după ce au fost făcute câteva reclamaţii.

”Atenţie pe zona Baciu, ţineţi-va animalele în casă! Azi dimineaţă, în zona Panemar, tatăl meu a văzut un asiatic ce avea agăţat de rucsac un pisic mort, era cu mai multe culori, atârnat de picioarele din spate.

Încă mai curgea sânge din el şi mergea înspre Baciu. Era în coloana, a strigat din maşină la el, iar asiaticul râdea şi îi făcea semne că e pentru mâncat.

Încercăm să aflăm dacă sunt camere de supraveghere la Panemar, va fi sesizată poliţia şi sperăm să îl identifice şi să plătească penal idiotul.

Cei care va lăsaţi pe afară pisicile sau câinii va rog aveţi grijă de ei, că sunt tot mai mulţi asiatici în Cluj şi pentru ei e normal să îi mănânce.

Din păcate cred că mulţi amărâţi ai străzii pică victimele lor şi cu siguranţă vor prinde tot ce pot, deci şi cei lăsaţi la plimbare afară nesupravegheaţi sunt în pericol. Partea şi mai proastă e că oamenii de pe stradă se uitau miraţi la el, dar nimeni nu a făcut nimic”, a scris clujeanca pe grupul de Facebook.

Cazul a ajuns şi la Poliţie, după ce mai mulţi membri ai grupului au făcut reclamaţii.

”Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că, pe strada Calea Baciului, din municipiul Cluj-Napoca a fost observat un bărbat, de o altă naţionalitate, care ar fi avut agăţat asupra rucsacului un exemplar felin ce părea a prezenta leziuni, cel mai probabil animalul fiind decedat.

În baza sesizării, poliţiştii au demarat o anchetă, în vederea stabilirii tuturor aspectelor reclamate, identificării persoanei în cauză, urmând ca odată cu clarificarea tuturor circumstanţelor să fie dispuse măsurile legale”, a informat Poliţia Cluj.

Nu este însă singurul caz de acest fel în care asiaticii veniţi la muncă în România sunt acuzaţi că fură animalele de companie şi le mănâncă. În urmă cu doi ani, un bărbat din Gilău (judeţul Cluj) a reclamat că vietnamezii angajaţi la o fermă din comună i-ar fi furat câinele, un dulău legat în lanţ, pe care l-ar fi mâncat.