Ultimate magazine theme for WordPress.

Plajele din Caraibe amenințate de volumul mare de deșeuri din apă

Militarii din Republica Dominicană au fost mobilizați pentru a interveni și a ajuta la curățarea unui val de deșeuri de plastic care au ajuns în zonă în ultimele zile. Militarii s-au alăturat ecologiștilor, agențiilor guvernamentale și companiilor care au resorturi de vacanță în zonă, pentru a curăța plajele de aur dominicane.

Se estimează că 54 de tone de material plastic au fost deja adunate de cei 500 de participanți la mișcarea de ecologizare, dar valurile de gunoi continuă să ajungă pe țărmul dominican.

Republica Dominicană este o destinație turistică populară, dar volumul în creștere al deșeurilor îi amenință reputația de paradis natural și reprezintă un pericol uriaș pentru viața marină și păsările de aici.

O mare parte a problemei este populația insulei, susține David Collado de la autoritatea locală din Santo Domingo. „Toate gunoaiele pe care le avem aici provin din zona metropolitană a Santo Domingo și din Monte Plata (o provincie din apropiere)”, a spus el.

Citește și: Traseiștii din Parlament. Zeci de dezertări din partide, PMP și-a pierdut grupul parlamentar, Tăriceanu a atras mai mulți aleși de la PNL

 

loading…  » Citeste mai mult pe: libertatea.ro

loading...

Cmentariile sunt închise

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Accept Citeste mai mult

Politica de confidentialitate & cookies