12.1 C
București
marți, 23 februarie 2021

Ai plămânii inflamaţi? Aceste plante te vor ajuta

Aceste plante pot fi folosite ca alternative la medicamente pentru a rezolva problemele pulmonare. Iată câteva exemple care vă curăţa plămânii şi tratează afecţiunile respiratorii:

Canabis

Inhalarea uleiurilor esenţiale ale plantei neprelucrate permite atenuarea semnificativă a iritării cavităţii bucale, care este cauzată de fumat. Considerate una dintre cele mai eficiente plante anti-cancer din lume, conform studiilor, reduce capacitatea infecţiilor de a se răspândi. Inhalarea vaporilor deschide căile respiratorii şi a sinusurilor, acţionând ca un bronhodilatator. De asemenea, este chiar o metodă de a trata astmul.

Cimbru

Este foarte puternic în lupta împotriva congestiei din piept. Această plantă produce uleiuri esenţiale antiseptice puternice, considerate un antibiotic natural şi antifungic. Cimbrul lupta şi contra acneei, fiind mai eficient decât cremele şi gelurile scumpe. Ceaiul de cimbru va elimina bacteriile şi virusurile, fiind un remediu natural folosit încă din antichitate pentru prevenirea şi tratarea infecţiilor tractului respirator.

Oregano

Deşi oregano conţine vitamine şi nutrienţi pentru imunitate, beneficiile sale primare se datorează carvatrolului şi acidului rosmarinic. Aceşti compuşi sunt decongestionate naturale şi reduc histamina, având efecte pozitice asupra tractului respirator. Uleiul de oregano lupta împotriva bacteriilor periculoase, precum Stafiloculul auriu, mai bine decât cele mai puternice antibiotice.

Eucalipt

Originar din Australia, eucalipt nu este doar pentru ursii Koala! Aborigenii, germanii şi americanii folosesc aroma răcoritoare a eucaliptului pentru afecţiunile respiratorii şi calmarea iritaţiei gâtului. Eucaliptul conţine cineol care are numeroase avantaje: este expectorant, ajuta la ameliorarea tusei şi a congestiei şi calmează sinusurile iritate. Eucaliptul mai conţine şi antioxidanţi, care ajuta sisteml imunitar în timpul răcelilor şi infecţiilor.

Salvie

Frunzele de salvie emana o aromă puternică, din care rezultă uleiuri esenţiale. Aceste uleiuri au multiple beneficii pentru problemele pulmonare – tuse, dureri de gât şi sinuzite. Ceaiul de salvie reprezintă un remediu tradiţional pentru gâtul inflamat şi tuse. Poate fi administrat intern sau extern prin inhalaţii.

Lumânărica

Atât florile, cât şi frunzele de lumânărica sunt folosite pentru a prepara un extract care ajuta la întărirea plămânilor. Lumânărica este utilizată pentru reducerea excesului de mucus din plămâni, curata tuburile bronşice şi reduce inflamaţia din tractul respirator. Ceaiul se poate face dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă fiartă. Alternativ, puteţi lua tinctura de lumânărica.

Frunze de pătlagina

Au fost folosite de sute de ani pentru calmarea tusei şi a mucoasei iritate. Pătlagina are proprietăţi antibacteriene şi antimicrobiene, antiinflamatorii şi antitoxice. Este favorabilă împotriva tusei, răcelilor şi iritaţiilor pulmonare. Ameliorează tusea uscată şi reduce mucusul în plămâni.

Mentă

Mentă şi uleiul de mentă conţin mentol – un ingredient calmant cunoscut pentru relaxarea muşchilor tractului respirator, decongestionat şi un puternic antioxidant.

Mierea-ursului (plămânărica)

Mierea ursului este un lichen – care seamănă cu ţesutul pulmonar. Încă din 1600 mierea ursului a fost folosită pentru tratarea problemelor respiratorii şi pulmonare. Mierea ursului conţine compuşi care sunt eficienţi pentru sănătatea pulmonară.

 

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate