Plante pentru somn odihnitor

Ai probleme cu somnul? Iti este din ce in ce mai greu sa te odihnesti? Atunci ai nevoie de niste plante pentru somn odihnitor. Cele 6 sau 8 ore de somn pe noapte sunt importante pentru orice om. Cand nu avem parte de ele, suntem incarcati cu energie negativa. Specialistii recomanda sa avem in casa plante care ne ajuta cu somnul.

Aloe vera. Purifica aerul si induce odihna. Emite oxigen pe timpul noptii fapt ce duce la un somn mai adanc. Iti reface fortele pe timp de noapte. Puteti tine planta pe pervazul ferestrei pentru ca are nevoie de mult soare. La randul ei, „planta paianjen” are aceleasi calitati, reducand masiv impuritatile din aer.

Gardenie. Mirosul ei de exceptie actioneaza ca un somnifer. Florile apar periodic, dar ajuta la o odihna de nota 10 pe timp de seara. Gardenia este folosita frecvent pentru tratarea insomniilor sau a anxietatii.

Iasomie. Este o planta care relaxeaza si induce somnul. Ajuta si la imbunatatirea calitatii lui. Mireasma are proprietati sedative renumite si reduce miscarea din timpul somnului.

Iedera englezeasca. Indicata pentru persoanele care sufera de astm sau diverse alergii. Are capacitatea de a elimina mucegaiul, parazitii si microbii. Asigura un spatiu ideal si igienic de odihna.

”Limba-soacrei”. Planta-sarpe, denumita si „limba-soacrei” nu este pretentioasa si va va face sa aveti un somn excelent. Are o calitate unica: furnizeaza in permanenta oxigen proaspat. Planta va face dormitorul un spatiu aerisit si curat.

Crinul pacii. Este o superplanta care filtreaza aerul de compusi toxici: benzen, formaldehide etc. Amplasarea in camera de dormit asigura mentinerea umiditatii. E capabila de a o spori cu pana la 5%, element remarcabil mai ales in sezonul rece. Crinul pacii va poate feri de momentele cu gatul, cu narile sau cu ochii uscati.

 » Sursa: sanatate.bzi.ro

loading...