26.5 C
București
vineri, 7 mai 2021

Plata pensiilor întârzie din cauza vacanţei de Anul Nou. Când ajung banii

Plata pensiilor întârzie în ianuarie 2021. Ministerul Muncii a anunţat că, de regulă, pensiile vor fi achitate la domiciliu în intervalul 1-15 al fiecărei luni, însă acest lucru a fost dat peste cap din cauza vacanţei de Anul Nou. 1 şi 2 ianuarie sunt zile libere, aşa că pensionarii vor putea primi banii începând de luni, 4 ianuarie.

Ministrul Raluca Turcan a cerut instituţiilor implicate să facă toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună a anului viitor.

Ministrul Muncii a stabilit, miercuri, cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice, Ministerului Finanţelor şi Companiei Naţionale Poşta Română, instituţiile care colaborează pentru plata pensiilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plăti pensiile la timp în luna ianuarie.

„Astfel, ministrul a adresat Ministerului Finanţelor solicitarea de a transmite în regim de urgenţă dispoziţiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului Bucureşti către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor judeţene de pensii în aceeaşi zi. De asemenea, Casa Naţională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească tot în regim de urgenţă toate ordinele de plată către Poşta Română, pentru a evita eventuale întârzieri. Conform calendarului stabilit, Poşta Română va primi în data de 4 ianuarie 2021 ordinele de plată pentru pensii, urmând a se face distribuirea la domiciliu”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

Plata pensiilor întârzie din cauza vacanţei de Anul Nou. Solicitarea făcută Poştei Române
De asemenea, Companiei Naţionale Poşta Română i s-a solicitat să facă toate eforturile necesare, conform convenţiei încheiate cu Ministerul Muncii, pentru ca pensiile să fie distribuite la timp.

„Intervalul de plată pentru pensii în 2021 va fi 1-15 al fiecărei luni şi am cerut instituţiilor implicate să depună toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună a anului viitor”, a precizat ministrul Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Viorel Iliescuhttps://viorel.ro
Fondatorul ziarelor All for Romania si The Press, marketing manager al Agentiei de Presa A.M. Press si fondator al CloudX Digital Agency.

Stiri recente

Articole platite

Articole recomandate