Politist atacat cu toporul. Agresorul, lasat in libertate

Seria atacurilor brutale asupra politistilor continua! Doi agenti au fost amenintati cu toporul in mai putin de 24 de ore. Iar unul dintre agresori, un recidivist violent, a fost lasat in libertate. Procurorii au considerat ca omul nu este un pericol public, desi a mai fost inchis pentru tentativa de omor. Abia dupa mediatizare, au vrut sa il audieze, dar intre timp suspectul a disparut.

Gabriel Cruceru, recidivist. Aseara, a batut mai multi localnici in fata unui magazin din sat. 

Atacatorul politistului a fost lasat in libertate

Una dintre victime spune ca nu stie de ce a fost batuta si spune ca recidivistul se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Oamenii au chemat politia, dar individul a ripostat cu un topor. Unul dintre agenti a fost obligat sa traga focuri de arma, patru de avertisment si unul in piciorul atacatorului. 

Barbatul nu a ajuns la sectia de politie, ci la spital. Iar dupa ce a primit ingrijiri, a plecat acasa. 

Iuliana Podea, medic Spitalul Campulung Muscel: I s-a recomandat sa ramana in observatie in spital, dar pacientul a refuzat si, pe propria raspundere, a parasit unitatea medicala

Parchetul de pe langa Judecatoria Campulung Muscel nu l-a retinut pe atacator. Mai mult, procurorii nici macar nu l-au audiat pana astazi.  

Ion Cotovelea, procuror Parchetul din Campulung: Trebuie spus de la bun inceput ca aceasta infractiune de ultraj are o particularitate aparte, in sensul ca urmarirea penala este efectuata in mod obligatoriu de catre procurori. Stim ca individul a devenit agresiv in limbaj si conduita, amenintand cu un topor pe unul dintre lucratorii de politie prezenti la locul incidentului

Gabriel Cruceru este un recidivist eliberat conditionat dupa ce a incercat sa omoare un om cu masina, fara permis de conducere, a fugit de la locul accidentului, a sters probe si a mintit la audieri. 

Ar fi avut de ispasit opt ani si jumatate de inchisoare pentru tentativa de omor, dar a fost premiat in penitenciar pentru munca si buna purtare. 

Seful politiei le recomanda agentilor sa actioneze cu mai multa precautie

A revenit in societate anul acesta, la finalul lunii martie. Acum, a lovit din nou. 

Nu l-au retinut procurorii, dar o puteau face judecatorii. Serviciul de probatiune din cadrul Tribunalului Arges care il are in grija pe eliberatul conditionat s-a dovedit a fi inexistent. 

Cazul din Arges vine la doar cateva ore dupa ce un alt barbat, din Harghita, a atacat tot cu toporul un agent. Dar si la sase zile de la crima din Timis care a indoliat Politia Romana. 
Astazi, individul care a ucis cu sange rece un politi

 » Sursa: bzi.ro