Traian Băsescu, atunci când Victor Ponta i-a cerut aprobarea grațierii lui Gică Popescu: ”Băi, lasă-l să mai stea și el o perioadă acolo”

Gică Popescu a fost condamnat la închisoare în 2014, chiar cu o zi înaintea alegerilor pentru conducerea FRF, pe care cel mai probabil le-ar fi câștigat.

Fostul mare internațional a primit în acel moment 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, din care au făcut parte mai mulți oameni importanți din fotbal.

Fostul prim-ministru al României Victor Ponta a vorbit, la Marius Tucă Show, despre condamnarea lui Gică Popescu, care a condus la câștigarea alegerilor FRF de către Răzvan Burleanu.

La acel moment, Victor Ponta era prim-ministrul României și spune că a făcut demersuri pentru a obține grațierea lui Gică Popescu.

Ponta a declarat că a vorbit cu Traian Băsescu pentru a îl elibera pe marele fundaș central al naționalei României, dar că președintele a refuzat, răspunsul acestuia fiind unul bulversant.

”Eu l-am susținut pe Gică Popescu, pe care l-au arestat cu câteva zile înainte. Am și spus atunci și am fost atacat.

A doua oară când a candidat Ionuț Lupescu mi-am spus și eu părerea, am zis să nu-l încurc. Lupescu, om venit de la UEFA, frumos, i-a bătut pe amândoi Burleanu. Nu-l cunosc pe Burleanu, nu am nicio treabă, nu sunt nici dușman, nici prieten.

Băsescu l-a pus pe Burleanu. așa e. M-am dus la Băsescu, pentru că uneori aveam o relație bună cu el, cum e el așa sus, jos. Am zis, domnule președinte, vă fac eu cererea, conform legii cererea de grațiere trebuie să vină de la ministrul Justiției, era Cazanciuc.

I-am zis, vorbesc eu cu Cazanciuc, doar e Gică Popescu, a făcut ceva pentru țara asta și dumneavoastră doar semnați și spuneți «Nenorociții ăia de la Guvern mi-au dat să semnez».

Mi-a zis: «Băi Victore, băi, tu știi, nu am nimic cu Gică (Popescu – N.R.), dar nu am cum să fac așa ceva, ce ar zice lumea?» Domnule, în primul rând lumea v-ar aplauda și în al doilea rând oricum nu mai candidați, «Nu, băi, nu, lasă-l să mai stea și el o perioadă acolo».

Nu l-am înțeles niciodată, acum când îl văd că se plânge. Bre nea Traiane nu spuneai tu înainte ce bine că îi arestează?”, a spus Victor Ponta la Marius Tucă Show