Pontonul de 80.000 de euro realizat de Primăria Alba Iulia a cedat sub greutatea unui cal – video

Proaspătul debarcader dat în folosinţă de Primăria Alba Iulia pe malul râului Mureş, o investiție de peste 80.000 de euro, a cedat sub greutatea unui cal… Pentru a scoate bietul animal dintre scândurile rupte a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU Alba.

Potrivit ISU Alba, detaşamentul de pompieri Alba a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui animal, în Partoş, municipiul Alba Iulia.

La ajungerea forţelor de intervenţie la locul solicitării, animalul era căzut/blocat în zona pontonului de pe Râul Mureş, necesitând extragerea acestuia de către pompierii militari.

Calul a fost extras în condiţii de siguranţă – mai exact animalul a fost prins cu chingi şi ridicat cu o autospecială a pompierilor din Alba Iulia, ulterior el a fost predat proprietarului.

În urmă cu doi ani Primăria Alba Iulia, încheia un acord de parteneriat cu Administraţia Naţională Apele Române, necesar pentru construirea zonei de agrement şi debarcader pe malul râului Mureş, la Partoş.

Investiţia a fost bugetată de consiliul local, în trimestrul I, cu suma de 368.300 lei, valoarea finanţării nerambursabile fiind de 407.159 lei.

Primarul Gabriel Pleşa a declarat, pentru alba24.ro, că investiţia nu a fost recepţionată şi a completat că a cerut deja întărirea pontonului cu mai multe bare metalice.